Lite av varje

EM gick ju betydligt bättre för herrlandslaget än förväntat. Kul att de lyckades knipa en OS-kvalplats, vilket också var målet. Men det var på håret att det gick. Vi får nog tacka Johan Jakobsson och den fantastiske Tobias Karlsson för att det gick vägen.
 
Norge och Tyskland var verkliga överraskningar. Att Tyskland vann är trots allt bra för handbollen i stort. Handbollen behöver mer pengar. Sporten knäar i många länder. Till och med i Tyskland så kämpar klubbarna numera med ekonomin. Och jag tror inte att det var en engångshändelse för Norge och Tyskland. Båda lagen har nu bra tränare och unga trupper så de kommer att lyckas bra i mästerskapen framöver.
 
Frågan är om vi börjar se en nedgång för Danmark, Frankrike och Spanien. Spanien tror jag definitivt är på nedgång men lär väl ändå slå Sverige i OS-kvalet. Och nog fanns det något som inte verkade fungera mellan Mikkel Hansen och tränaren. Tränar- och generationsbytet i Frankrike kommer antagligen också att märkas. Tveksamt om Frankrike tar det OS-guld de räknar med att hämta hem.
 
Apropå ekonomi så brottas Guif med sin ekonomi. Det är ju de inte ensamma om men att gå så långt som till sänkta spelarlöner är ovanligt. Hoppas de lyckas rätta upp situationen. Det är tydligt att även sk etablerade klubbar helt plötsligt kan få ekonomiska problem. Tror faktiskt fortfarande att handbollen i många fall lever kvar i det förgångna när det gäller att marknadsföra sig och locka sponsorpengar. Folkhemsstämpeln måste bort och ny kompetens måste tas in i styrelserna. Jag tycker det vore mycket beklagligt om både Guif och Drott (för de kommer att åka ur) försvinner från elitserien. 
 
På hemmaplan har hjälten Kapten Hallberg återkommit till Lugi. Jättekul för klubben, fansen och antagligen för honom själv. Även om Lugi är obesegrade efter återkomsten så har Anders hittills varit rätt blek. Han har inte kommit in spelet än men det är väl bara en tidsfråga. Det roliga är att Andreas Arrman lyft sig nu när han fått konkurrens om platsen som mittnia. Mycket pekar nu på att Lugi trots allt går till slutspel även om det är ovanligt jämnt mellan de nio första lagen.
 
Truppen till damernas OS-kval är nu officiell. Jasmina Djapanovic och Martina Thörn debuterar. Båda lika överraskande och båda inga ungdomar precis. Jasmina kom in när Anna-Maria Johansson stängde dörren för fortsatt landslagsspel. Tråkigt med Anna-Maria tycker jag som fortfarande håller hög internationell klass.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0