EM

Nu har vi avverkat en stor del av EM. Hittills är jag riktigt glad! Vilken härlig handboll det har varit! Och så många jämna matcher! Och vilken fantastisk stämning! Helt otroligt! Bra jobbat Polen! Och det får man väl även säga gällde matchen mot Frankrike igår. Alltid kul att se fransmännen får spö. Även om man kanske inte ska dra för många växlar på en match så nog verkar laget inte lika oövervinnligt längre. Åldern börjar nog ta ut sin rätt och inga storhetstider varar för evigt. För eller senare så lär sig motståndarna hantera ett lags framgångsfaktorer.
 
Det är svårt att tro att Polen var samma lag som spelade så uselt i Spanien före EM och som inledde så svagt mot Serbien. Är fortfarande inte säker på att Polen tar medalj. Kanske brände man krutet igår.
 
Måste också be Sverige om ursäkt. Jag kallade laget för sämst någonsin och det var väl att ta i. Man har precis som Polen lyft sig i EM. Två fantastiska halvlekar både mot Slovenien och Tyskland. Det var verkligen förargligt att det inte resulterade i vinst mot Tyskland också. Tyckte att Tyskland hade lite tur med en storspelande målvakt och domarna på sin sida. Men tyvärr finns det en hel del feghet kvar i laget. Varför vågar inte Cederholm och Östlund gå på avslut? Varför spelar de hellre i sidled? Tur då att både Lukas Nilsson alltid vågar och Johan Jakobsson helt plötsligt också vågade mot Tyskland. Med lite mer mod i laget så hade man vunnit mot Tyskland. Ikväll blir det nog en förlust mot Spanien. Vi får hoppas att Tyskland slår Slovenien, men det tror jag faktiskt att de gör.
 
Går Sverige vidare så blir det Ryssland; Ungern och Danmark. Det blir tufft..Ryssland verkar vara på gång och Ungern är alltid svåra att möta och Danmark spelar i en annan division än Sverige. Men det unga laget behöver ju mästerskapsrutin så det blir nyttiga matcher ändå.
 
Bäst i Sverige hittills har Mattias Andersson, Lukas Nilsson och Tobias Karlsson varit.
 
Kantspelare som medvetet står i målgården när de skjuter retar mig, som Thomas och Abalo. Domarna måste bli bättre på att blåsa av sådant ofog. Och filmningarna ökar också så smått. Också jäkligt irriterande. Och på sikt hotar det hela sporten. Handboll är så intensivt och snabbt att domarna har svårt att skilja på filmningar och riktiga smällar.
 
Och så hoppas jag att handbollen fattar att mästerskapen bara ska spelas vart annat år. Spelarna blir för slitna. Med mästerskap vart annat år så blir det ändå tre mästerskap på fyra år. Det borde räcka. Intresset för mästerskapen ökar också då.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0