Slutspel

Jädrans vad det är jämnt i herrarnas elitserie.  Om man bortser från Kristianstad och Alingsås i topp så är det som bekant otroligt jämn mellan plats 3 och plats 9. Det skiljer bara tre poäng och vilket lag som får Svartepetter och missar slutspelet går inte att förutse. Det blir spännande in i det sista.
 
Lugi fick ju två gratispoäng när man lyckades slå Kristianstad hemma. Och de poängen kan bli viktiga för Lugi. Jag gläds förresten fortfarande över vinsten. Kristianstadborna hävdar att IFK inte var taggade men det är inte riktigt sant. Tror inte att någon spelare vill förlora mot Lugi så motivationen fanns säkert där men däremot så kan jag tänka mig att laget var lite slitet. Och man kan inte heller komma ifrån att Lugi gjorde en bra match med ett heltänt försvarsspel. Och skillnaden mellan lagen är inte större än att Lugi faktiskt kan slå Kristianstad om man har en bra dag. Det var förresten intressant att se Ola Lindgren under matchen. Snacka om att vara en dålig förlorare. Han betedde sig som ett litet barn när han nästa började gråta när det inte gick som han ville. Lite mer stil kan man begära av en som även representerar landslaget.
 
Vilken snyting förresten Alingsås fick hemma mot Ystad. Tydligt är att när Alingsås inte använder våld så är de mycket mänskligare.
 
När det gäller damerna så vet vi nu vilka som blir slutspelslagen och hur slutspelet ska spelas.

Det blir Sävehof mot Eslöv, Skuru mot Heid, Lugi mot H65 och Västerås mot Skövde. Noterbart är att det är samma åtta lag i slutspelet som förra året. Men damernas elitserie är inte lika jämn som herrarnas. Imponerande att Sävehof vann serien i år också trots alla spelarförluster. H65 är väl årets besvikelse. De borde ha kommit högre i serien.

Hur går det nu i kvartsfinalerna? Tja, det blir väl Sävehof, Skuru, Västerås. Sen är det trolgen rätt öppet mellan Lugi och H65 eftersom det är ett derby. Ett derby som bör locka en hel del publik.

OS-kvalen närmar sig. Hoppas nu verkligen att både damerna och herrarna tar sig dit. Men det blir tufft. Tror damerna har större chans.

 

 

 

 

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0