Hemmaseger

Tänka sig! Kristianstad kan trots allt förlora en handbollsmatch! Lugis vana att bjuda motstånd satt roligt nog fortfarande i. Men det ligger mycket i det som Axnér sa före matchen att det är en fördel att möta Kristianstad i början av säsongen innan man hinner spela ihop laget. Det är tydligt hur mycket tunnare Lugis trupp är än Kristianstads. I Lugi vilar mycket på Simon Jeppsson. Han var bra igår men det finns mer att plocka fram ur Simon. Han kan bli hur bra som helst. Det avgör han själv.
 
I Kristianstad blev jag imponerad av Philip Henningsson. Lågan är bra på att ta fram talanger.
 
Matchen var jämn och rätt bra för att vara så tidigt på säsongen. Visst det var många slarvfel från båda lagen men det var mycket som också var bra. Försvarsspelet var helt ok, åtminstone så länge domarna inte lade sig i, och stundtals var även anfallsspelet bra.
 
Måste säga att Jasmin Kliko är en tråkig domare. Det är så frustrerande hur han blåser sönder handbollsmatcherna. Det blir inget flyt och det blir nästan jobbigt att sitta i publiken och titta på.
 
Tänka sig också att man hade bytt lamporna till projektorerna i arenan. För första gången på många år så kan man nu se vad som visas på skärmarna. Men fortfarande är ljudet riktigt dåligt, i alla fall, där jag sitter. Det går knappt att höra speakern. Visserligen ingen större förlust men ändå.
 
Vet inte om jag gillar Lugis tröjor. Ser lite löjligt ut med knäppning i halsen och eftersom knappen tydligen lossnar lätt så ser tröjorna ut som de gått sönder. Men design är väl viktigare än funktion.
 
Men mycket var sig likt. Inget arrangemang och ingen större fest vid sidan om. Ingen hejaklack för hemmalaget att tala om. Publiksiffran kunde ha varit bättre. Vad mer vill lundaborna ha? Derby mot Sveriges bästa lag och dessutom hemmavinst. Kan det bli bättre än så? Har skrivit det förr. Lugi måste bli bättre på att marknadsföra sina matcher. Det räcker inte med vimplar på stadsbussarna.
 
Förre ordföranden Thomas Persson tackades av. Inte saknar jag honom. Minns fortfarande allt han lovade när han tillträdde. Inte blev det mycket som genomfördes inte.
 
Vad är det för ledarskap som Ola Lindgren tillämpar? Det kan knappast vara det mest lämpliga ledarskapet att konstant gnälla och vara sur. Man kan göra annat än att skälla på spelarna för att motivera ett lag. Han beter sig faktiskt som ett besviket barn. Mer kan man begära av en ledare på den nivån.
 
Och varför vågar inte domare ge gult till kort till Ola? Märkligt att han tillåts skälla på domarna som han gör.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: kalle

Du lovade att skriva men det blev inte mycket av det. Kanske man inte ska kasta sten i glashus d v s innan man klagar på andra så borde man se om sitt eget hus och uppfylla de löften man ger. Nu orkar jag inte läsa dina texter mer när de kommer så oregelbundet! För de kommer bara när det gått dåligt för LUGI. Och nu var det länge sedan! Tack och hej!

2016-10-12 @ 13:53:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0