Slutspel

Kan det bli annat än Sävehof och Lugi i damfinalen i maj? Tror inte det.
 
Och visst kommer Kristianstad vara ena laget i herrfinalen men det är betydligt öppnare när det gäller vem som blir motståndare. Mitt tips är att det blir RIK.
 
Men hade ni frågat mig tidigare i år så hade jag tippat Lugi. Men formen för Lugis herrar är på nedgående. Och de kan mycket väl slås ut av Ystad trots att man leder med 2-1 matcher. Egentligen kunde Lugi redan nu varit ute om man inte hade haft ett visst flyt under de två första matcherna. Till stor del står Lugi och faller med Simon Jeppsson. När Simon är i form och tror på sig själv så är Lugi bra men när han är ur slag så är Lugi betydligt sämre. Och Simon har inte varit bra i de tre första matcherna mot Ystad. Han verkar totalt ha tappat självförtroendet. Som skytt så bör ju hans prioritet vara att skjuta men nu skjuter han enbart undantagsvis utan passar hela tiden bollen vidare. Igår stod han vid ett tillfälle helt fri på sex meter men istället för att skjuta så passade han ut bollen till kanten så att chansen rann ut i sanden. Det är nog läge att akut skicka iväg Simon till en samtalscoach så att han kan få tillbaka sitt självförtroende, om nu Lugi vill gå till semifinal. Just nu ser han nästan gråtfärdig ut på plan. Simon har mycket att lära av Kim Andersson som blommat ut nu i slutspelet och bär sitt Ystad.
 
Men det är inte bara Simon som underpresterar. Tycker att hela laget verkar ha tappat en stor del av sin glöd och fighting spirit. Det tidigare starka försvarsspelet känns inte längre lika gediget. Verkar som om Lugi har trott att man skulle kunna gå på halvfart och ändå slå Ystad. Och det är så tydligt hur mycket mer lagkänsla och glöd som Ystad har gått in i slutspelet med.
 
Skulle även önska att Hampus Jildenbäck skulle lägga ner mindre fokus på att provocera och spela teater och mer på att göra mål. Han är lite väl mycket pajas ibland.
 
Det känns nu helt öppet, om inte rent av en fördel för Ystad. Det lär i alla fall bli fem matcher.
 
För en gångs skull har det börjat komma lite mer publik till Lugis matcher i slutspelet. Varför har då arrangörerna samtidigt valt att enbart ha insläpp i en enda dörr så att det blir långa köer för att komma in till matchen? Känns ju märkligt.
 
Tror som sagt att RIK kommer att gå till final. Rätt kul i så fall tycker jag. Efter många års kräftgång är man i så fall åter i topp. Och sen gillar jag även den handboll som RIK spelar och att det är ett ungt lag med intressanta talanger.
 
Med tanke på Alingsås buse Fredrik Teerns förkärlek att vara ojust och medvetet försöka skada motspelare så är det ju ytterst märkligt att han inte blir avstängd i efterhand. Knytnäven i går på Lindahl i matchen mot Malmö är ful. Jag drar mig inte för att kalla Teern för ett svin.
 
Kul förresten att Adam Lönn är tillbaka i Malmö. Det gör att Malmö fortfarande kan hoppas på en semifinalplats.
 
Nu något som är mer positivt. Det var länge sedan jag skrev om mitt favoritlag Boden. Som gjort en fantastisk resa och nått ändå upp till SHE. Och man verkar inte nöjda med att nått dit och dessutom klarat sig kvar. Nu har man rekryterat Per Johansson! Vilken värvning! Det är fortsatt spännande att följa Boden.
 
En annan sak som är positiv är Oscar Carlén som är förvånansvärt bra som expertkommentator i tv. Det hade jag faktiskt inte trott. Hatten av!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0