Nära

Det var ju ytterst nära att svenskarna lyckades skrälla igår och slå fransmännen. Lårkakan på Lagergren blev kanske avgörande. Tycker också att Sverige inte riktigt hade marginalerna på sin sida. En missad straff, ett kast mot öppet mål som inte gick in, några stolpskott. Det kunde ha gått på andra hållet.
 
Men det gäller också att ha en vinnarkultur. Herrarna har inte den ännu. Eller snarare vi svenskar saknar den ofta. Om man jämför med OS så är det trots alt ofta som svenskar förlorar i ett avgörande läge. Men jag tror att herrarna nu går stärkta ur VM. Nu vet man att man kan spela jämnt med de bästa. Och från detta kan det kanske uppstå en vinnarkultur.
 
Jag hade förresten helt missat att Kristján Andrésson bara har kontrakt fram till sommaren och att han dessutom tydligen enbart var tredjevalet som tränare. Jag som trodde att förbundet ovanligt nog hade gjort något bra. Hoppas nu att Kristján får fortsatt förtroende. Det är han värd efter detta VM. Måtte inte förbundet klanta till det här. Spelarna verkar i alla fall vilja ha honom kvar.
 
Danmark har däremot drabbats av oro och osäkerhet. Man till och med pratar om att deras storhets tid har tagit slut. Nu byter man tränare till Nikolaj Jacobsen. Han har bevisat i Rhein Neckar Löwen att han håller som tränare men det lär ändå bli tufft för honom att hantera förväntningarna. Och dessutom är det nog så att det är dags för ett generationsbyte i laget. Jag skulle inte bli förvånad om det går tyngre för både Danmark och Frankrike framöver.
 
Framtiden kanske ligger hos Sverige och Norge?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0