Tronskifte

För inte så länge sedan var Sävehof den dominerande klubben i Sverige med ett överlägset damlag och ett herrlag som låg i topp. Men frågan är om inte Kristianstad har passerat och troligen också för lång tid framöver. Tronskiftet blev som tydligast när Kristianstads damer besegrade Sävehof i helgen. Det är för övrigt intressant vilket lyft Kristianstads damer gjort med Ulf Schefvert som tränare. 
 
Lugis herrar är bättre i år än vad jag trodde före seriestarten. Ungdomarna tar för sig mer än väntat. Lugi hade Kristianstad på gaffeln och i söndags kunde man ha tagit minst en poäng mot Alingsås. Lugi var det bättre laget i första halvlek när Lugi med högt tempo lyckades få snurr på Alingsås försvar men Alingsås lyckades ändå nå oavgjort. Sen i andra halvlek så mattades Lugi efterhand och Alingsås drog ifrån. Lugi har en för tunn trupp för att riktigt vara med i toppen. 
 
Måste säga något om Jasmin Kliko som var en halva av domarparet i matchen. Jag tycker att han är en riktigt dålig domare. Det är inget fel på hans  regelkunskaper, men han är så fruktansvärt osmidig och petig som domare. Han saknar all form av fingertoppskänsla. Jag tycker det är stötande att blåsa av ett friläge för Lugi för att ge en Alingsås spelare ett gult kort. Varför inte låta Lugi avsluta först och sen dela ut kortet? Det är alldeles för många såna här klumpigheter för att jag ska tycka att Kliko är bra domare. Jag vet inte hur många matcher jag sett honom blåsa sönder totalt. Ibland kan det vara bra att höja ribban och inte blåsa för var enda förseelse. 
 
Jag trodde en del på OV före säsongen. Men det började tungt för Helsingborgarna. Men nu har man äntligen vunnit två gånger. Det bör kunna bli några fler innan säsongen är slut.
 
Ett annat lag som jag såg fram emot att följa var Bodens damlag. Men även de har presterat sämre än väntat. Nu gjorde man en bättre försvarsinsats än på länge mot Lugi men det räckte ändå inte till vinst. Men jag har svårt att tänka mig att Boden åker ut i år. Man får väl ta det här året på lärokontot. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0