Dampremiär

SHE inleddes igår med tre matcher. Och det blev tre favoritsegrar.
 
Den jämnaste var mellan H65 och Lugi. Lugi hade chansen till revansch men tog den inte. Men jag är inte överraskad. Att Lugi legat i topp de senaste åren är knappast tränaren Brljevic förtjänst. Det beror snarare på att man haft en sällsynt stor tillströmning av talanger till klubben. Jag förstår inte hur Lugi kan vara nöjda med honom som tränare. Han har visserligen varit bra på att lära ut ett med svenska mått ovanligt offensivt försvar. Men han har klara brister i att skapa ett effektivt anfallsspel. År efter år så har man ett anfallsspel som bygger på individuella prestationer. Och så var det igår också. Hyfsat försvarsspel och ett anfallsspel som fungerade så länge Melissa Petrén lyckades göra mål. Men när hon mattades så gick H65 förbi. Och jag är dessutom väldigt tveksam till hans coachande under matcherna. Han verkar sakna förmåga att ändra Lugis spel under matcherna.
 
Med tanke på det spelarmaterial Lugi haft de senaste åren så borde man ha varit i fler finaler och även knipit något guld. Och det är jag helt övertygad om att Lugi hade gjort om man haft en annan tränare.
 
Ett annat tecken på Brljevic bristande förmåga är också det faktum att spelare som inte platsar i hans lag utvecklas när de går till andra klubbar. Många lyckas bli ordinarie i sina klubbar. Vissa till och med lyckas bli proffs. Vi kan ta Jessica Ryde som exempel. Men vilka har etablerade spelare har gått andra hållet och blivit bättre i Lugi? Och dessutom är det flera spelare som under Brljevic ledning helt slutat spela handboll alldeles för tidigt.
 
Min fråga är: hur länge kommer Brljevic att vara kvar i Lugi? Är det inte snart dags att prova en ny tränare med nya idéer? Det är minsann inte alltid lätt att förstå hur Lugi resonerar. Brljevic är ytterligare ett exempel. Hur kan Lugi medvetet vilja att aldrig ge sig chansen att vinna ett SM-guld?
 
I herrarnas serie vann Ystad överraskande borta mot Malmö. Jag trodde att Malmö skulle vinna men Anders Persson räddade flera straffar precis som när han knäckte Lugi i slutspelet förra året. 
 
OV gjorde en bra match mot Kristianstad men förlorade. Men det kommer också alla andra lag göra i serien. OV börjar med tuffa matcher. Nästa match är hemma mot Malmö och då blir det väl också en förlust. Hoppas dock inte att man börjar deppa ihop, för i matchen efter är dags att möta Aranäs. En av de där måstematcherna för OV.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0