Dampremiär

Och så är det dags för damerna att köra igång i morgon.
 
Förra året slutade ju med att H65 överraskande blev svenska mästare. Och i år ses de som favoriter. Verkligen kul att lag från en så pass liten ort kan göra ett sånt avtryck. Men jag vet inte om de vinner även denna säsong. Sävehof kommer fortfarande att vara ett topplag. Det känns ju troligt att det blir samma finalpar nästa vår som i våras. Och i nästa final slår H65 inte i underläge.
 
Mitt serietips:

1) Sävehof

2) H65

3) Skuru

4) Kristianstad

5) Lugi

6) Boden

7) Irsta

8) Skövde

9) Heid

10) Önnered

11) Eslöv

12) Skara

Tror Kristianstad och Boden överraskar. Lugi kommer att sakna Anna Lagerquist och kan därmed missa topp-4. Känns som om serien är ovanligt jämn och svårtippad i år.
 
En bra värdemätare på lagens styrka kommer redan i morgon när H65 tar emot Lugi i premiären.
 
Det har varit en del snack om spelarflykten från SHE men den herrarna har väl egentligen samma spelarflykt.
 
Men det är nog bara att tugga i sig att spelarna sticker utomlands. Man får bättre betalt, kan fokusera mer på handbollen och så får man vara med om att byta miljö och får chansen till lite andra erfarenheter. Sånt lär man sig mycket av. Och så lär det ju fortsätta så länge som handbollsintresset trots allt är så pass svagt som det är i Sverige. På sikt kanske Kristianstad har tillräckligt med ekonomiska muskler för att bygga upp ett damlag som håller hyfsat även internationellt. Om det nu finns ett genuint intresse i IFK för damhandboll. Det är jag inte så säker på. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0