Semifinaldags

Först måste jag säga att jag tycker att Oscar Carlén är en utmärkt expertkommentator. Trodde från början att han skulle vara lika töntig som sin far men jämfört med honom så visade det sig att han hade betydligt mer självdistans och troligen också mycket mer bakom pannbenet.
 
I torsdags körde herrarnas semifinaler igång. Det långa speluppehållet för Malmö och Lugi visade sig ha betydelse. Förutom att ett haltande spelschema minskar publikintresset så är det också sportsligt orättvist. Så här kan man inte ha det. 
 
Jag är rätt säker på att Malmö hade vunnit mot Alingsås om de hade varit uppe i matchtempo även om Alingsås målvakt Skagerling verkar ha hittat toppformen. 
 
Lugi hade kanske också kunnat skrälla borta mot Kristianstad om de hade haft ett kortare uppehåll. Det var inte långt ifrån en vinst. Men det gäller att sätta sina frilägen eller straffar. De två straffmissarna visade sig dyra. Och detta är inte första gången. Man åkte ut mot Ystad förra året också efter ett otal straffmissar. Förstår inte varför Lugi ska ha så svårt att ta fram bra straffskyttar. Jildenbäck är en bra spelare men han är inte särskilt stabil som straffskytt. Det känns väldigt slumpmässigt och orytmiskt när han ska skjuta en straff. 
 
Herrarnas nästa omgång blir viktig. Förlorar Malmo och Lugi även nästa match så är det nog kört för båda lagen. 
 
Damerna är också igång. H65 är i full gång med att slå ut Lugis damer. Det har varit klasskillnad i de två första matcherna. Det finns inte en chans att H65 missar detta. Jag undrar hur mycket mer fys H65 tränar än vad Lugi gör? Lugis spelare ser så små ut i jämförelse. Det är nästan som ett seniorlag mot ett juniorlag. 
 
Förstår inte hur Brljevic coachar under matcherna. Det känns som om han byter ut spelare och byter positioner helt planlöst. Det är ett jäkla roterande. Den annars skickliga Melissa Petrén hade en nattsvart dag och misslyckades med allt. Det var tappade bollar, missade avslut och slarviga passningar. Varför byts hon då inte ut? Nej, istället får hon spela större delen av matchen. Men det beror kanske på att Lugi egentligen har en rätt smal trupp. Det är ett ojämnt lag med några få bra spelare och sen flera som är ren utfyllnad. Rätt märkligt också att Lugis spelare envisades med att skjuta i sk semaforhöjd på den kanske kortaste målvakten i Sverige. Var det ingen som kunde tala om för dem att avsluta högt i målet? Jag har varit kritisk länge till Brljevic men nu känner jag att det får vara nog. Lugi får rycka upp sig och slå in på en ny väg. Det är dags att ta in en ny tränare med ny idéer. Trots att Lugi har värvat den ena stjärnspelaren efter den andra så har det aldrig riktigt lyft för laget under Brljevic. Det räcker nu!
 
Måste dock hylla Hannah Flodman. VIlken talang! Bra skott och förvånansvärt teknisk. Men också med en bra speluppfattning. Vad kommer det att bli av henne? Men jag tror att hon inte skulle ha gått till Lugi. Tror att hon skulle kunna utvecklas mer i ett annat lag. Men hur är hennes fysiska status? Tycker det ser ut som om hon blir trött efter bara några minuter i varje match.
 
Inte ens publikmatchen vann Lugi hemma. H65: s klack hördes mycket mer. Och vad ska man säga om domarna? Inte gynnade de Lugi precis. Tyckte de visade ut alldeles för många i båda lagen men mest drabbade det Lugi. 
 
I den andra semifinalserien vann Sävehof överraskande borta mot Skuru efter det att Ida Odén helt plötsligt blommat upp. 
 
Det mesta pekar på att det blir samma finallag i år som förra året, både på dam- och herrsidan. Lite tråkigt men det är väl dessa lag som är bäst i Sverige trots allt. 
 
Som Lugifan är det lite tråkigt att veta att våra seniorlag alltid kommer att vara ett snäpp efter de bästa. Sannolikheten till SM-guld är alltid mycket liten. Men att vägen är viktigare än målet är ju en stor del av Lugiandan. Och det är kanske det viktigaste skälet till varför jag håller på Lugi. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0