Semifinaler

H65 vann relativt komfortabelt mot Lugi igår. Det är två lag med utmärkt försvarsspel, ett rörligt och offensivt och ett tätt och fysiskt starkt, men där H65 har en betydligt bättre offensiv. Nu är inget avgjort än men det här kan mycket väl bli tre raka vinster för H65. Jag som före semifinalerna trodde att Lugi kanske skulle kunna skrälla. 
 
Det är intressant att jämföra lagens utveckling de senaste åren. Från att vara långt efter Lugi så har H65 kommit ikapp och förbi. Att det har kunnat bli så här beror främst på ett antal märkliga beslut från Lugi. Lugi kickade Niklas Harris som tränare varpå han går och lyfter H65. Och hur många spelare har inte Lugi kasserat som sedan gått till H65 för att blomma upp där. Jessica Ryde är ett bra exempel. Hon platsade inte i Lugi men lyfte sedan i H65 för att till sist bli proffs i Danmark. Hade varit intressant att få veta hur Lugi tänkte där. Lugi har trots allt värvat den ena stjärnspelaren efter den andra samtidigt som H65 istället värvat mindre kända spelare. Och ändå så har Lugi tappat mot H65. Ja, så har vi valet av tränare. Hur länge ska Lugi envisas med att behålla Brljevic? Är det inte dags att prova något nytt? Helt klart är att Ola Månsson får ut mer från sitt lag än vad Dragan Brljevic får ut av sitt. 
 
Apropå saker som går åt fel håll. Helt klart har handbollshypen i Kristianstad klingat av. Det är betydligt glesare på läktarna nu för tiden och betydligt tystare. Det är märkligt att intresset kan minska när det går bätrre för laget. 
 
Kristianstad vann väntat mot Guif. Och Alingsås slog till sist ut Ystad i den femte och sista matchen. Matchserien mellan Alingsås och Ystad har varit otroligt jämn. Sista matchen var inget undantag. Alingsås ledde med fem bollar i halvlek efter storspel av Alingsås målvakt men Ystad kom ikapp i andra. Men Alingsås hade lite mer flyt i slutet och vann till sist med två bollar. 
 
Med Alingsås vinst så blev semifinalerna mycket riktigt Kristianstad mot Lugi och Malmö mot Alingsås. Kristianstad kan därmed kvittera ut finalplatsen medan det känns mer ovisst i den andra men jag tror att Malmö för första gången kommer att gå till final. även om Malmö lär vara ringrostiga i första matchen. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0