Finalerna

Det var ju värst vilka rysare det blev igår. Tänk att det blev två uddamålsvinster!
 
Sävehof vann som väntat men H65 borde ha vunnit. De röda slarvade bort vinsten i går. När de ledde med tre bollar i slutet så trodde jag att det var klart men de blev för passiva på slutet. Men det handlar också om tillfälligheter. Ett mål i sista anfallet och det hade varit klart.
 
Malmö pressade Kristianstad in i det sista. Malmö fick sista anfallet och borde ha kommit till ett bättre avslut än vad man gjorde. Skrev igår att Malmö behövde en storspelande Beutler och Linus Persson på plan och det föll ju in. Linus var bra framåt och Beutler gjorde vad han kunde men vad hjälpte det när även Kristianstads målvakter som vanligt var bra.
 
Undrar när Kristianstad förlorar nästa final? Det är ju imponerande och säkert roligt för Kristianstadborna att de dominerar i Sverige. Men särskilt bra för handbollsintresset i Sverige är det inte. Det är inte ens bra för handbollsintresset i Kristianstad. Redan nu ser man en mättnad och publiksiffror lär minska för de orangea..
 
Det var ju en bra stämning på läktarna igår trots lite färre åskådare än vanligt. Jag gillar att gulden avgörs på det här viset. Det blir en handbollsmanifestation som inte en finalserie i bäst av fem kan uppnå.
 
Måste ta upp det kvinnliga domarparet i damfinalen. Vet inte vad jag ska tycka. Jag kan tycka att finalmatcherna ska dömas av de bästa domarna i Sverige. Och dit hör inte systrarna Bennani. De fattade ett antal helt felaktiga beslut igår och har gjort så även i andra matcher jag sett dem döma. Det finns flera manliga domarpar som är bättre. Men det är kanske på sin plats att en damfinal döms av kvinnor. Men hade det inte varit mer pk att låta ett kvinnligt domarpar döma herrarnas final och låta ett manligt domarpar döma damfinalen. Men det steget tror jag inte att förbundet hade vågat att ta. Varför kan man undra?
 
Och så måste jag säga något om TV4: s sändning. Det är inget fel på experterna men vad ska man säga om TV4: s programledare/kommentatorer? Det hade ju inte skadat att dessa hade någon form av grundläggande handbollskunskap. Det är helt otrolig att Daniel Kristiansson efter alla dessa år fortfarande inte hänger med på vad som händer på plan. Säger väl en hel del om hans intelligens. Men det säger också något om hur TV4 ser på handboll när man skickar B-laget.
 
I helgen avgörs FInal four för damer. Vardar, Rostov, Györi och Bukarest slås om titeln. Tror inte att svenskalget Bukarest går hela vägen. Tror på en final mellan Vardar och Györi.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0