Premiärdags

I lördags spelade Lugis herrar sin premiärmatch mot Önnered. Inför matchen hade Sydsvenskan i en artikel nämnt att Lugi kommer att hamna bland de översta lagen i serien men att det som vanligt inte blir guld. Man skrev också att det är tråkigt att Lugi har svårt att få sponsorer i en stad som ändå har ett antal stora internationella företag och att Lugi därmed aldrig kan bli en toppklubb. Jag har förstått att artikeln inte riktigt uppskattades i Lugi. Man upplevde artikeln som nedlåtande.
 
Men journalisten har helt rätt. Lugi har varken pengarna eller rent av ambitionerna att bli en utmanare till Kristianstad. Man kan undra hur det står till ekonomiskt i klubben? Den verkar rätt dålig eftersom man i förra årets slutspel inte ens hade råd att dela ut kartongbitar att använda som "klappor" under matcherna. Och värvningarna är ju färre numera. Inte ens damlaget värvar längre. Där kom det ju varje år en strid ström av talanger från andra klubbar men inte så i år. Märker Lugi av att den tidigare storsponsorn "Glasmästaren" inte lever längre.

Men Lugi har andra goda sidor vilka också togs upp i artikeln. Jag tänker mest på förmågan att skola spelare och få fram talanger. Man kan ju bli bäst Sverige på sådant också. Det är inte givet att ett SM-guld är viktigare än att år efter år utveckla ungdomar både handbollsmässigt och mänskligt.

Och i matchen mot Önnered så bestod laget till största del av dessa unga talanger. Med i truppen fanns väl åtminstone tre stycken födda 00. Och det visade sig att truppen stod sig bra mot nykomlingen Önnered. Efter en lite knackig start så tog Lugi över och var det klart bästa laget. Vinsten hade blivit ännu större om man inte hade valt att gå runt på spelarna i slutet av matchen. Lugis försvarsspel har varit lagets styrka de senaste säsongerna. Inför denna säsong har man tappat tre bjässar i försvaret: Wickman-modigh, Milosevic och Lagerquist så infann sig en viss oro för hur Lugi skulle klara av att styra om försvarsspelet till ett mer dynamiskt eftersom ersättarna inte är några tvåmeters-män. Mot Önnered såg det riktigt bra ut, men den riktiga testen blir mot HK Malmö på onsdag.

HK Malmö visade förresten borta mot Kristianstad att man även i år är en utmanare till de orangea. Men att man trots allt ändå är ett nummer för litet.  Mot Lugi på onsdag så lär det dock bli vinst.
 
Lugi har förresten slagit ihop herr-, dam- och juniorkommittéerna till en. Det låter som en bra idé. Man kan säkert lära sig mycket över gränserna. Vi får se hur det blir.
 
Till helgen är det dubbelmöte i Lund. Både herrarna och damerna spelar. Vi får hoppas att publiksiffran tar sig över 1000 personer. Allt annat är ett misslyckande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0