Tappert

Ett tappert kämpande Lugi förlorade ikväll mot Kristianstad. Känner mig rätt kluven efteråt. Förlusten var ju inte oväntad, Kristianstad var favorit, så jag är inte helt ledsen över förlusten. Tvärtom känns det istället bra att Lugi kunde ge Kristianstad en match ända in i slutet. Lugi kan gå vidare med stolthet. Men det svider ändå lite att vinsten för de vinröda inte var så långt borta. Försvarsspelet var verkligen lysande. Och framåt fungerade det också ovanligt bra. Men Kristianstad är tunga och nöter ner motståndet sakta men säkert. Och ikväll hade man också domarna på sin sida. I jämna matcher kan domarbedömningarna få vågskålen att tippa över till förmån för ett av lagen. Och så kändes det ikväll. Det var ett antal tveksamma domslut som gick Kristianstads väg. Vid några tillfällen så ändrade domarna sina domslut efter Kristianstadprotester. Men jag kan inte minnas att motsvarande hände för Lugi. Och vad ska man säga om Per-Ola Björks infall att ge Markus Sjöbrink en utvisning, hans tredje? Det är tråkigt att Kristianstad även har domarna på sin sida. De är tillräckligt svåra att besegra ändå. 
 
Och så måste jag säga något om arrangemanget. Det var kul att man uppmärksammade Anders Hallbergs 400-match i Lugitröjan. Tråkigt bara att bildspelet knappt gick att se på projektordukarna. Har Arenabolaget verkligen inte råd att byta ut lamporna på projektorerna? Och varför kan ingen sponsra en jumbotron??
 
Och varför envisas Lugi med att ha en speaker som inte går att höra? Nuvarande är ingen höjdare. Och av det som går att uppfatta från speakern är stora delar på engelska. Varför i hela friden? Så många engelskspråkiga är det nog inte på läktarna. Det dåliga ljudet beror delvis också på att högtalaranläggningen i arenan är undermålig. Men har man inte råd att byta ut projektorlampor lär man aldrig ha råd att byta ut anläggningen. 
 
Till sist undrar jag vad den assisterande tränaren gör i Lugi. Varför kan inte Milosevic hjälpa Axnér med att räkna spelarna? Det är lite pinsamt att ta ut målvakten men glömma att ta in en utespelare. Och varför i hela friden har Axnér bestämt sig för principen att målvakterna ska spela var sin halvlek? Kändes inte så smart att byta ut en storspelande Cavar mot Hagvall i halvlek. Det beslutet kan ha avgjort även denna match, precis som det var i matchen mot Malmö.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0