Återkomst

Jag har ju de senaste åren bloggat ytterst sporadiskt. En periodare kan man säga. Men senaste uppehållet blev längre än förväntat eftersom jag hade glömt bort min inloggningsuppgifter till bloggen och det tog lite tid innan jag kom på banan igen.
 
Nu tänker jag i alla fall försöka vara aktiv ett tag.
 
Under min frånvaro så har magasinet Stürmer Foul dykt upp. Bra namn för övrigt. Det har lett till en viss förvirring när prenumeranter tror att jag ligger bakom tidningen och hört av sig till mig för att klaga. Själv läser jag inte tidningen utan går hellre in på Handbollskanalen som jag tycker är ett lyft för oss handbollsfans.
 
Säsongen i Sverige har inletts rätt förvånande, åtminstone för herrarna..
 
När det gäller herrarna så trodde jag inte att Kristianstad skulle börja så segt. Frågan är hur långt tålamod klubben har med Vranjes. Och inte trodde jag att Malmö skulle leda efter nio omgångar. Jag antar att jag inte är ensam om att bli förvånad över Önnereds fyra segrar och att de skulle ligga före RIK. Inte lika förvånande är att svenska mästarna Sävehof ligger i mitten av tabellen. Det märkliga var att de blev svenska mästare förra såsongen. Hur gick det egentligen till? VIlken säsong klubben hade förra året. Det kommer aldrig att upprepas, inte av någon annan klubb i alla fall. Och mitt Lugi går ju också bättre än väntat. Jag var mycket skeptiskt inför säsongen när man valde att satsa på egna ungdomar. Men de har verkligen tagit för sig. Och vilket steg i utvecklingen Lucas Pellas på kanten har tagit. Snacka om att vara säker i läget. Guif får förresten akta sig. De är inne i en nedåtgående spiral. Får lite Drott-vibbar. De får akta sig så de inte åker ur.
 
När det gäller damerna så är jag även här överraskad av Lugi. Damerna har spelat bättre än väntat. Men annars är det väl de tippade fyra lagen i topp. Ska bli spännande att se vem som är starkast, H65 eller Sävehof. Och så är jag orolig för mitt speciella favoritlag Boden. Hoppas verkligen inte att man åker ur. Jag vill så gärna att framgångssagan fortsätter.
 
Jag försöker se minst en match från tyska ligan varje vecka. Det är sån skillnad på kvalitet om man jämför med Handbollsligan. Kiel verkar otroligt starka just nu. Verkligen kul att se hur Lukas Nilsson tar för sig. Trodde inte att Kiel skulle gå så bra med nya tränaren Filip Jicha. RNL har börjat lite trevande tycker jag. Kristján Andrésson har provat runt med sina spelare och verkligen bytt in och ut helt frenetiskt i början. Men i senaste matchen mot Hannover, som är den stora överraskningen i ligan, spelade han i princip med samma sju spelare hela matchen. Det känns som om han landat i sin startuppställning. Matchen mot Hannover blev oavgjord men det kunde ha blivit vinst. Den stora frågan efter matchen var varför han inte tog en timeout när det var 11 sekunder kvar och motståndarna fick en spelare utvisad. Han kändes handlingsförlamad i den situationen.Måste även nämna Linus Arnesson i Bergischer som har blivit en nyckelspelare för laget. Han är verligen härlig att se på plan.
 
Nu väntar ett dubbelmöte för herrarna mot Island. Det är alltid kul att se landskamper så även denna gång. Det känns orutinerat på kanterna. Ska bli spännande att se hur detta kommer att fungera. Och jag hoppas speciellt på speltid för Lucas Pellas.
 
Ha det gött!
 
 
 

RSS 2.0