Full omgång

Igår var det för ovanlighetens skull en full omgång i herrarnas elitserie. Men först några ord om herrarnas dubbla landskamper för några dagar sedan. 
 
Det var lite ringrostigt i Tysklandsmatchen. MIttförsvaret såg vilset ut och Golla kunde till en början göra som han ville. Och det är verkligen en bra mittsexa som man inte ska ge för fria händer. Men svenskarna repade sig och det blev till sist en säker seger. Tyskland är inte särskilt bra så egentligen var det ingen bra värdemätare men det får man ju säga att matchen mot Danmark var. Jag trodde före den matchen att Danmark skulle vinna relativt enkelt men så blev det ju inte alls. Det var ett otroligt tempo de första tio minuterna och ett tempo som Danmark roligt nog inte kunde hänga med i. Hade inte deras målvakt inlett så bra som han gjorde så hade Sverige tidigt ryckt åt sig en stor ledning. På det stora hela så gjorde Sverige en lysande insats. Försvaret var mycket bättre och man fick till och med stopp på Gidsel. Det snabba anfallsspelet satt där och Thulin i mål gjorde en bra insats. Den svenska segern var fullt rättvis. Nu gick Gidsel visserligen bort med en skada och Lauge/Hansen vilade större delen av matchen och Landin spelade inte ens men det var kul att se att Sverige håller hög klass. Vem vet? Det var kanske de två bästa landslagen som möttes. 
 
Igår såg jag två matcher. OV besegrade Malmö och Helsingborgarna har verkligen inlett piggt. Kanske kan de hålla sig kvar i år. Försvarsspelet verkar i alla fall sitta bättre denna gång än vid förra elitseriebesöket. Malmö är inte sig likt. Vilket uselt anfallsspel de hade igår. Hur många bortslängda bollar var det inte under matchen? De lär bli ett bottenlag i år. 
 
Och så såg jag Lugi krossa Önnered. Men det berodde mest på att Önnereds försvarsspel genpmgående var riktigt dåligt. Det kändes som om de gav upp i andra halvlek och inte ens försökte försvara sig. Kanske var de påverkade av Brännbergers långa avstängning. En avstängning som verkligen var motiverad. Det var ett tydligt medvetet slag för att skada.  Allt kan inte stå rätt till hos Brännberger. Det går inte att försvara en spelare som med vilja vid upprepade tillfällen försöker skada sina motspelare. Om jag skrev vad jag verkligen tyckte om honom så skulle jag antagligen bli anmäld. Jag kan konstatera att han inte spelar tufft utan att det är en feg stackare som tycker sig behöva ta till övervåld. 
 
I övrigt kan jag konstatera att IFK ångar på och det luktar mer och mer SM-guld. Igår blev det en klar seger mot serietvåan Skövde. Ystad IF är äntligen tillbaka på vinnarspåret. Undrar vad det var som krånglade i början av säsongen. Och Sävehofs spel går fortfarande knackigt. Förutom Malmö så verkar det bli ett tufft år för Alingsås också. Det lär bli en ovanligt jämn tabell i år på den undre halvan. 
 
Det såg förresten oroande ut när Gottfridsson klev av planen igår i matchen mot Füchse Berlin. Hoppas inte det är något allvarligt. Han lär behövas i EM. 
 
 

Funderingar

Har inte herrarnas elitserie börjat på ett konstigt sätt? Det är bara Kristianstad och Skövde som inlett utan att förlora. Alla andra lag har blandat vinster med förluster. Vem hade trott att Ystad och Alingsås skulle inleda med att ligga i botten? Det kan bli en spännande och oviss säsong.
 
Har inte stegfel börjat bli mer och mer accepterat? Kan det vara så att i takt med att spelet blir snabbare och snabbare så ökar antalet stegfel? Men jag får också känslan att domarna blir mer och mer överseende eller så hinner de helt enkelt inte längre med att se när det blir stegfel.
 
Och rätt märkligt tycker jag det också har blivit i kantlägena när ettan i försvaret numera hela tiden måste flytta på sig för att undvika straff och/eller utvisning. Det spelar ingen någon roll om ettan är först in i positionen.
 
Det var kul att se damlandslaget spela mot Brasilien. Stundtals såg det riktigt bra ut. Att Axnérs dotter var med i truppen verkar sticka i ögonen för många. Om tjejen platsar så ska hon naturligtvis bli uttagen men det är trots allt problematiskt att pappan är tränare. Ska dottern spela i landslaget så bör Tomas se sig om efter ett nytt jobb. Det spelar ingen roll att Tomas själv tycker att han kan hantera situationen.
 
Tyra är annars en stor talang men jag tycker inte att hon ännu är mogen för att spela i ett mästerskap. Ett exempel är när hon i andra Brasilienmatchen i undertalsspel går på två snabba avslut som resulterade i två mål för Brasilien. Det kändes lite valpigt. Däremot hoppas jag att Clara Monti Danielsson spelade till sig en plats. Hon är verkligen en tuffing i försvaret.
 
Igår var GOG nära att slå Veszprem. En härlig match som kunde ha vunnits av danskarna men den internationella rutinen avgjorde för ungrarna. Tobias Thulin gjorde för övrigt en bra match. Han verkar ha gjort succé i laget.
 
Det är värst vad den danska ligan har blivit bra och bättre lär den bli i takt med att alla danska stjärnor återvänder. Att våra serieledare Kristianstad åker ut mot danska elfteplacerade Skanderborg är en tydlig fingervisning på hur stor skillnad det är mellan ligorna. Men var har danskarna hittat pengarna för att finansiera satsningen?
 
Ikväll tänker jag se Szeged mot Aalborg och Kielce mot Kiel. Alltid kul att titta på hur det går för de svenska spelarna.
 
Apropå Kiel så tycker jag att den tyska ligan tappat lite i kvalitet. Och Magdeburg är inte lika bra i år som förra. Känns som om serievinsten kommer att gå till Kiel.
 
Och så noterar jag att Boden handboll möter Sävehof i damernas åttondel i Svenska cupen. Kul!

RSS 2.0