Golf i veckan

Det är verkligen kul att Skara fortsätter att spjärna emot mot Sävehof. Och i kväll så får vi se om det blir en skräll eller ej. Men jag tror dock att Sävehof tar hem femte matchen. Skara hade nog sin chans i andra matchen, deras första hemmamatch. Men hur det än går så blev det ju ett snyggt avslut för Magnus Frisk efter, vad är det, 28 år i högsta damserien? Han är tänkt att ta över Kroppskultur i en betydlig beskedligare serie.
 
Och det ska verkligen bli kul att se årets finalspel både när det gäller herrar och damer. Ett finalspel som helt plötsligt går att se för gemene man. Det var ju klokt av handbollen att sluta gömma sig i en dyr streamingtjänst som garanterat inte många vill betala för. Jag är verkligen nyfiken på hur många tittare som försvunnit under säsongen.
 
I veckan så mötte herrlandslaget Tyskland. Det blev en övertygande vinst men jag tycker inte att spelet flöt på. Anfallsspelet kändes stundtals lite krampaktigt. Hade inte Thulin storspelat så är jag inte säker på att det hade blivit en vinst. Och jag kan inte hjälpa det men jag tycker att Gottfridssons formkurva pekar neråt. Han verkar bli långsammare och stabbigare. Claar har passerat honom spelmässigt men Gottfridsson är fortfarande den stora ledaren. 
 
Jäkligt kul förresten att se herrarna klättra i bergen. Fy fasen, vad läskigt det såg ut. Jag hade aldrig vågat. Verkligen starkt av flera att genomföra när de helt klart var livrädda. En aktivitet som jag tror verkligen stärker lagandan.
 
Sen kan jag avslutningsvis notera att Lugis herrar fortsätter att värva spelare av allsvensk klass. Man jobbar verkligen inte för att gå upp.
 
 
 
 

Final four mm

Så är alla åtta lagen klara för final four i champions league. 
 
Först damerna. Esbjerg och Metz gick lätt till finalspel. Ja, Györi gick väl också lätt till final även om de förlorade hemma mot Vipers. Men det hade de råd med efter att ha krossat Vipers borta. Det måste svida i Norge att missa finalspelet i år. Med tanke på deras skrala ekonomi så är det väl en missräkning som gör extra ont. Skrällen är väl annars att Bietigheim med Sofia Hvenfelt och skadade Isabelle Andersson slog ut Odense med Nina Dano. Semifinalen mellan Esbjerg och Györi känns som den riktiga finalen och är en svårtippad match. Men hemmaplanen för Györi kanske avgör. I den andra semifinalen sätter jag däremot en slant på Metz. 
 
När det gäller herrarna så slåss Barcelona, Magdeburg, Ålborg och Kiel om äran. Jag hade räknat bort Kiel efter storförlusten borta mot Montpellier. Men även om Kiel är betydligt svagare och framförallt fruktansvärt ojämnt i år så har man en cementerad vinnarkultur i klubben. Man kan aldrig räkna bort Kiel. Man lyckades vända på underläget och med ett mål lyckades man gå till final four. Och därmed räddade man väl säsongen och kanske räddade även Filip Jicha sitt jobb. Men det är rätt klart att Kiel inte riktigt hängt med i utvecklingen utan det känns som om man trots allt spelar en lite föråldrad handboll. Kanske är det läge att byta tränare och spelsätt. Ålborg slog rätt komfortabelt ut Vezprem. Det hade jag inte heller räknat med. Men Vezprem spelar också lite samma typ av handboll som Kiel och det är som sagt antagligen inte rätt väg att gå. Jag kommer dock att sakna deras supportrar i final four. Det är häftigt att höra dem ropa "Hajra Vezprem"! Barcelona vann som väntat sin kvartsfinal. Magdeburg hade det däremot tuffare att gå till Köln. Det gick till straffar och där var Hernandez bättre än Wolf. Hernandez har verkligen blommat ut sen Portner blev avstängd för dopning. Dopingfall hör inte till vanligheterna i handboll för övrigt. Men i hans fall berodde det väl mer på ett narkotikamissbruk än användande av prestationshöjande medel. Barcelona lär väl gå till final och kan mycket väl få möta Ålborg där. Ålborg kan mycket väl slå ut Magdeburg som jag tror kan vara lite trötta. Allt pekar trots allt på en ny titel till Barcelona. Det är ju kul för Wanne och Carlsbogård.
 
I Sverige ltror jag Sävehof tar dubbla guld. Men Skara har hittills spjärnat emot Sävehofs damer så kanske kan det bli ett skrällag i final. Det andra finallaget blir sannolikt Önnered som med hjälp av målvakten verkar ha hittat formen. 
 
 

RSS 2.0