Hockeydöden

Ishockey är antagligen den sport som konkurrerar mest med handbollen. Det är båda inomhussporter som utövas under princip samma tid under året. Det är sporter som har mycket gemensamt med fart och hårt, fysiskt spel. För att öka publiksiffrorna och locka fler sponsorer så är måste man sikta in sig på hockeyfansen. Om man inte aktivt försöker få hockeyintresserade att också börja intressera sig för handboll så kommer hockeydöden att fortsätta bre ut sig.

Stockholm, Göteborg och Malmö är alla orter där hockeyn är stark och där handbollen har svårt att locka publik och intresse. Och alla tre orterna har tidigare haft stor handbollsverksamhet. Okey då, Göteborg har det fortfarande, men publiksiffrorna är dalande. Och Malmö försöker komma tillbaka med Malmö HK, men det har ju visat sig vara svårt att återigen bli ett stabilt elitserielag. (I ärlighetens namn så har det förstås också betydelse att sportintresset är ovanligt lågt i storstäder av någon anledning.)

Och hur ser det ut norr om Lindesberg? Tidigare så fanns det gott om handbollslag i norra Sverige, men nu verkar det vara hockey för hela slanten.

Hur ska man då locka över hockeypublik till handbollen? Varför inte samarbeta med någon hockeyklubb och ha gemensamma arrangemang? Varför inte dela ut fribiljetter till handboll på hockeymatcher?

Jag är övertygad om att det går att väcka intresse för handboll om man jobbar på det. Jag kan inte tänka mig annat än att handboll som sport ligger rätt i tiden. Däremot är ju själva arrangemangen och kringaktiviteterna ofta förlegade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0