Damernas landslag

Några ord om våra damer som är i Danmark och spelar i World Cup. Först vinner man mot Ryssland i en match där det svenska spelet verkligen pendlar mellan uselt och bra. Sen möter man Danmark och gör ännu en lyckad match även om försvarsspelet inte sitter lika bra. Leder med 1 boll när det är 48 sekunder kvar och förlorar genom att bl a tappa bollen när det är 10 sekunder kvar. Och så igår så fullständigt krossas man av Rumänien, får stryk med 17 bollar och då har Rumänien ändå slagit av på takten i slutet av matchen.

Jag fattar inte hur spelet kan vara så instabilt. Hur är det möjligt att vara så ojämna? Jag upphör inte att förvånas av alla tappade bollar, felbeslut och idiotgrejer som händer under matcherna. Och så ibland så glimtar det till och spelet är riktigt bra. Tränarna har ett tufft jobb framför sig.

Linnea Torstensson är en bra symbol för landslaget. En mer ojämn spelare får man leta efter. Hon har ett skott i världsklass men bollarna kan likagärna hamna flera meter utanför. Men utan skottet är hon rätt dåligt. Hon fumlar med bollen, slår urusla passningar och verkar ha ett märkligt humör. Hon ser alltid sur och grinig ut. Det känns som om hon tycker att hon är bättre än vad hon är. Jag börjar tro att tjejen är rätt ointelligent.

Men veckans tre matcher bjöd dock på två intressanta nykomnlingar: Wallén och Jacobsen. De bör ha spelat till sig en plats i VM-truppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0