Prologen dag 4

Och HK Malmö vann finalen mot Lugi. Malmö känns verkligen som ett homogent lag. Tror fortfarande att de kommer att bli bästa nykomling på en plats runt 8 plus minus 2 placeringar, trots att de vann Prologen, vilket brukar innebära problem i serien. Jag gillar deras t-shirts med texten att de ska spela SM-final 2013. Smart sätt att plantera möjligheten att nå toppen.

Lugi blir jag inte riktigt klok på. Mycket pekar på att det kommer att gå som förra året. De kommer att varva lysande insatser med bottennapp. Lugis spel bygger mycket på individuell skicklighet och är inte lika uppstyrt som andra lag i serien. Matcherna kommer att bli rena berg- och dalbanan. Och så verkar man fortfarande ha svårt med utgrupperat försvar. Men försvarsspelet känns trots många insläppta mål idag rätt stabilt.

IFK Kristianstad är också en pigg nykomling. Spelar en rätt kul och fartfull handboll. Kommer garanterat inte att åka ur serien. Kan tänka mig att de kommer att plocka många poäng i hemmahallen. Kul också att se att hockeyfrillan fortfarande är populär bland deras fans.

Ystad IF blir jag inte heller klok på. Förlust idag mot Kristianstad. Berodde det bara på motivation eller är det något som inte riktigt stämmer i laget?

H43 vann mot O/V men det satt rätt hårt inne. H43 borde vinna lättare över O/V som jag fortfarande tror blir sist i serien. Men H43 är antagligen inte bättre.

IFK Trelleborg vann mot IFK Ystad. Men även här stretade Ystad emot länge. Så har det varit i alla matcher. Det verkar som om de inte har ork för 60 minuter.

Kommentarer
Postat av: Bara en reflektion

Avseende YIF så kunde man följa live-sändningen via Everysport och notera att ingen som refererade fattade att klubben deltog med två lag som alternerade. Detta var man ensam om. YIF kommer således att vara slagkraftiga till elitpremiären då Hasse, Ekberg, Hammarstrand och Seifert står på planen vilket de inte gjorde mot tex IFK K.



Lugi kommer bli topp 6 och H43 floppa. Se upp för HKM och IFK K. O/V hjälplös jumbo och påminner lite om Tumba i fjol.

2009-09-07 @ 19:48:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0