Tråkig handboll

Signaturen "Rulle" menar att en svårighet med att få handboll populärt är reglerna och domarnas stora inflytande på spelet. Så kan det nog vara. För en oinvigd kan det nog vara mycket förvirrande med alla avblåsningar. Men reglerna i sig är ju inte så konstiga, men antagligen rätt okända för gemene man. Sen kan jag tänka mig att domartolkningarna ofta verkar förvirrande (även vi som är rätt insatta fattar ibland inte hur domarna dömer).

Sen är det antagligen också så att vi som gillar handboll uppskattar spelsystem och andra detaljer i spelet. Och det tar en viss tid att lära sig. Det kanske är rent av det som vi handbollsälskare uppskattar mest.

För att summera det hela så är det kanske så att handboll sällan älskas direkt. Det tar tid att uppskatta handboll. Handboll har antagligen en rätt hög tröskel som man måste över innan man börjar bli frälst.

Men för att fortsätta jämförelsen med andra idrotter så är ju den fotboll som Sverige presterade mot Malta inte i närheten av ens den sämsta handbollsmatch.

Kommentarer
Postat av: Rulle

Malta-Sverige...öh...jag spyr, överavlönade heltidsproffs som går in på plan och tänker att det ordnar sej...de har inte i VM att göra...

2009-09-11 @ 23:10:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0