Det drar ihop sig

Förutom redan klara Sävehof så kan ytterligare några lag säkra en plats i semifinalerna under omgång 5 i slutspelsserien. Vinst för Ystad, Drott eller Guif och de är klara. Och skulle Alingsås förlora mot Skövde så är grupp 2 helt klar. Så den slutsspelsserie som jag från början trodde skulle vara helt utan spänning har ändå visat sig bli rätt spännande.

För min del så får man gärna fortsätta med samma upplägg nästa år. Men jag tycker att förbundet borde ta bort "ingenmansland", dvs placeringarna mellan slutspel och kvalspel. Även dessa lag bör få chansen till fler matcher under säsongen. Det finns säkert flera tänkbara varianter, t ex att utöka slutspelsgrupperna med ýtterligare ett lag per grupp eller låta platserna 7-10 spela om platser till slutspelsserierna. Någom som är mer kreativ än jag kan säkert komma på fler förslag.

Fick en kommentar om att Zanotti inte vill bli huvudansvarig. Så kanske det är och är det sant så kan man ju fundera på varför det är så? Tror han inte på sin egen förmåga eller vill han kanske syssla med annat också än tränarsysslan? Det skulle vara intressant att få veta skälet. Samtidigt är det ju synd att han inte tar chansen och göra sina fans glada. De vill säkert inget annat än att han tar över huvudansvaret. Och är det nu så att Zanotti helst vill spela en andra fiol, så kanske Lugi får problem. Då gäller det inte bara att hitta en ny huvudansvarig, utan även en som vill samarbeta med Zanotti. Det kan begränsa valmöjligheterna. Skånska Dagbladet har lekt med tanken att Lugi vill ta in Ola Månsson. Och det är ju en rätt rolig tanke. Det är ju inte helt otänkbart att Ola vill ge tillbaka mot H43 och dessutom förstår Ola åtminstone Zanottis dialekt. Det kan ju vara en fördel.

Tyckte att Kolding gjorde ett bra Champions Leaguespel mot Montpellier. Oavgjort hemma och förlust med fem bollar borta är inte så dåligt. Även FCK spelade ju relativt jämnt med ett B-betonat Kiel. Dessa matcher samt det faktum att man hade två lag i slutspelet visar att den danska ligan inte är så långt efter andra. Men det har å andra sidan kostat. Den danska handbollen gungar ekonomiskt.

Och nu när jag är inne på Danmark, så måste jag lyfta fram danska damlandslagets tränare Jan Pytlick. Han har startat ett projekt som kallas "Projekt høje piger" (långa tjejer). Han vill att långa tjejer redan från 12-års ålder regelbundet ska samlas på riksläger för träning. Målet är att förse landslaget med fler långa tjejer, än vad som är tillfället idag. Förslaget är ju rätt kontroversiellt och möts också av kritik. Kritikerna jämför idén med hur man tog fram spelare i Sovjet. För egen del så fattar jag inte vad som flugit i Pytlick. Det går ju inte att redan i unga år veta vem som kommer att platsa i landslaget. Det är ju inte heller så enkelt som att längd nödvändigtvis leder till att man är bra i handboll. Projektet kan säkert hitta någon talang, men jag är övertygad om att man också kommer att missa många. Hoppas nu inte att någon i Sverige får för sig att driva samma linje.

 


Kommentarer
Postat av: patrik

Tycker det låter som ett bra projekt om än något kontroversiellt. Som det är i dag inom den internationella handbollen så blir spelarna längre,snabbare,starkare, bättre koordinerade mm. Att vara kort och snabb är ingen fördel. Detta kan vara ett sätt att få tag i spelare som passar i den fysiska mallen och ge dem redskapen för att kunna utvecklas på rätt sätt, en större mängd av långa spelare som ges chansen att bli just landslagsspelare. I Sverige är vi värdelösa (=undomtränare som inte kan utveckla individer)på att ta tillvara på längd (1.95-2.10 herrar) och därför får vi nästan bara fram halvlånga/korta spelare vilket inte håller om man vill vara med i den internationella toppen.

2010-04-05 @ 17:44:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0