Nära

Jag var precis som Axnér beredd på en norsk utklassning av Sverige idag. Men så blev det ju inte alls. Tvärtom så kunde det ha gått hela vägen. Matchen kanske avgjordes runt 25 minuten i första halvlek när först Flognman och sedan Gulldén sköt i stolpen. Och istället för två svenska mål så blev det till en norsk kontring och mål. Om det inte hade varit en EM-final och om MM stått i mål så hade Sverige kunnat rycka åt sig en fem-måls ledning. Och vem vet då vilka nerver som hade drabbat Norge.

Men även om det kärvade i andra halvlek så gav man aldrig upp. Det säger en hel del om detta lag. Norge fick kämpa ända till slutet.

Sverige visade återigen att man var värda en plats i finalen. Vilket EM laget har gjort!! Det var turneringens två bästa lag som möttes. Det känns som om grunden är lagd för ett lag som kommer att tillhöra toppen i världen i framtiden. Det ska bli roligt att följa damlandslaget. Nu har man fått bättre ranking, fått respekt av motståndarna samt brutit flera mentala barriärer. Det kan bara gå bättre och bättre.

Danmark å andra sidan fick ytterligare en örfil idag. Om det var sorg igår så är det väl fullständig förtvivlan idag. Jag kom att tänka på ordspråket: "Högmod går före fall".

Nu gäller det som handbollsfan att ladda om för herr-VM. Efter framgångarna i EM så är jag ännu mer sugen på att se VM.

Både Axnér och Magnus Grahn hoppades att förbundet nu ska dra nytta av damlandslagets framgångar. Grahn föreslog att man skulle avlöna 20-25 spelare så att de skulle kunna satsa ännu mer på handbollen. Men det är antagligen bara tomma förhoppningar. Jag har svårt att tänka mig att förbundet kommer att prova ett nytt grepp eller det kanske helt enkelt är så att man inte tycker att man har råd. Men på lång sikt så har man faktiskt inte råd att inte dra nytta av årets framgångar. Det är faktiskt åtta år sedan ett svenskt seniorlandslag i handboll tog en medalj.

I elitserien så gick det nästan som jag trodde. H43 vann och visade återigen att man är på uppgång. Det är ju inte så konstigt egentligen eftersom man har en bättre tränare nu än förra året. Och Lindesberg missade chansen att haka på de andra bottenlagen. Men jag trodde att Kristianstad skulle få stryk igen men så går man in och bryter trenden. Det måste kännas skönt i det orangea laget. Det börjar bli fyra skikt i serien. Toppskiktet med Sävehof och Guif. Slutspelsskiktet med Malmö, Lugi och Skövde. Det avsågade Lindesberg och till sist de som slåss om ett slutspel samt att undvika kvalspel. Den jämna serien är inte lika jämn längre.

 


Kommentarer
Postat av: fp

Nu har ju i alla fall SOK sagt att man kan tänka sig att avlöna vissa av spelarna för kommande OS-satsningar (tydligen avlönar man redan idag bl a damhockeyspelare, men inte handboll). Och enl TV4 så funderar även förbundet på att heltidsanställa tränarna.

Och Gentzel blir ny chef för SEH.

Det rör lite på sig.

2010-12-21 @ 13:47:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0