Svaga publiksiffror

Handbollens publiksiffror har diskuterats ett tag nu i Handbollsklubben. Det blev lite snack igår också när det inte kom så många till hallen i Halmstad. Och det var rätt dåligt av Halmstadborna eftersom det inte spelas så många landskamper i Halmstad precis.

Det är inte många i Malmö idag heller, men de kommer istället kunna uppleva VM-festen i januari. Och det är antagligen en av orsakerna till varför årets World Cup inte lockat så stor publik. Turneringen ligger lite väl nära VM. Men Axnér har också helt rätt när han säger att förbundet som vanligt är dåligt på att marknadsföra handbollen. Jag har inte sett många annonser för World Cup. Kan inte ens minnas att jag sett en enda.

Och inte har man varit särskilt duktig på att marknadsföra VM heller. PR-chefen Ola Richardsson blev intervjuad i tv idag och sa till min stora förvåning att det är fullt ös inför VM på alla orter utom i Stockholm. Det var väl att ta i eller tänk om det är verkligen är förbundets uppfattning. Då blir jag mörkrädd. Om fullt ös är några affischer i handbollshallarna så behöver verkligen förbundet lära sig hur man marknadsför saker.

Men det är inte bara gubbarna i det svenska handbollsförbundet som är gamla och trötta. I Danmark så ryter Kasper Hvidt i pressen. Tydligen så har domarkontrollanten i en av AG: s hemmamatcher anmält AG till förbundet för att man spelat för hög musik!! Och nu riskerar AG böter för att man fört för mycket oväsen. Det är helt otroligt att en representant för det danska förbundet kan tycka att det är fel att ha för mycket festlig stämning på en handbollsmatch. Och i ärlighetens namn. Hur många finns det inte på svenska handbollsmatcher som tycker att man ska heja tyst. När ska handbollspubliken ta steget in i nutiden? Det är fortfarande alldeles för mycket folkhemsstämning på matcherna i Sverige.

Och nu är det snart dags för Sverige-Danmark. Det kan gå riktigt illa. 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0