Dagen efter

Gårdagens svenska förlust svider fortfarande. Snacka om total kollaps de sista 25 minuterna. Det var ju egentligen pinsamt. Hur kan ett helt lag totalt tappa allt självförtroende och sluta spela handboll? Varför var det bara Beutler som visade kämpaglöd?

Det vill verkligen till andra takter idag mot Polen. Men här bör vi ha lite självförtroende efter ett lyckat EM-kval.

Gårdagens matcher bjöd på några bra matcher och några överraskande resultat.

Grupp A:
Ryssland vann rätt programenligt mot Ukraina. Men det säger kanske mer om Ukraina än om Ryssland.

Norge mot Kroatien var en tät match som kunde ha slutat hur som helst, även om jag tycker att Kroatien hade initiativet större delen av matchen. Tufft försvar och bra målvaktsspel av båda lagens målvakter, men framförallt av Alilovic gjorde det svårt för anfallarna. Jag tycker att Kroatien visade styrka och är antagligen bättre än vad jag trodde före EM. Kan det räcka till semifinal? Norge kan mycket väl vinna både över Ryssland och Kroatien och har alltså fortfarande chansen till en bra placering.

Grupp B:
Danmark vann väntat mot Österrike i en dålig match. Danmark visade helt klart brister i försvaret.

Island och Serbien delade poäng. Och då ska man veta att Island missade en straff i slutsekunderna. Det svider antagligen hos islänningarna. Det ska bli jäkligt intressant att se Danmark möta båda dessa nationer. Det blir tuffa matcher.

Grupp C:
Polen - Tyskland var en härlig match och där båda lagen visade styrka. Men mest från Polen. De kan mycket väl utmana om medaljerna. Men Tyskland var inte så dåliga. Har Lars Kaufmann flyt så kan man säkert rubba vem som helst.

Och så var där en annan match i gruppen som var rätt kass med ett gult lag som vek ner sig.

Grupp D:
Spanien vann lekande lätt mot Tjeckien. Är Spanien på gång i år eller är Tjeckien dåligt? Antagligen har bara Tjeckien en chans om Jicha inte stoppas. Men tar man honom ur spelet så är man antagligen inte bättre än så här.

Frankrike gjorde en sedvanlig trög inledningsmatch och kryssade mot Ungern. Och då saknar ändå Ungern Mocsai och storskytten Nagy. Tror att Frankrike har gjort sin plattmatch nu. Spanien och Frankrike möts i sista matchen och då får vi se vem som är starkast av Spanien och Frankrike.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0