Van att vinna

EM visar tydligt att de lag som är vana att vinna också vinner, som Kroatien idag t ex. Det märktes tydligt när det började dra ihop sig att polackerna började tveka. Istället för att avsluta så började man passa till medspelare. Och omvänt så började kroaterna istället släppa loss. Viss hjälp hade dock kroaterna dock av domarna. Hur många tveksamma offensiva fel fick inte Polen emot sig? Men det hör också till. De framgångsrika lagen har också domarna på sin sida.

Frankrike börjar nu visa styrka. Antagligen har man tränat så att formtoppen ska komma i senare delen av EM. Inte ens Kroatien bör kunna rubba Frankrike i morgon. Fransmännens försvarsspel är helt otroligt. Och framåt har Narcisse, Karabatic, Abalo och Gigou börjat komma igång. Karabatic var i särklass idag.

Tycker ändå att Island ska all heder för sitt spel. Island är antagligen Nordens bästa lag. Även idag så gjorde man många mål framåt, men försvaret kunde inte stoppa fransmännen. Stefansson var konstigt nog ovanligt blek.

I tidigare inlägg har jag nämnt att Danmark är på väg nedåt och att man närmar sig ett generationsskift. Det samma tycker dansk media och även Wilbek. Hvidt meddelar nu att han slutar i landslaget och några andra t ex Lars Christiansen och Kasper Nielsen kommer med största sannolikhet att lämna landslaget. Det ska bli intressant att se hur Danmark klarar av att börja byta ut spelare. Nu måste Danmark ut i kvalspel, något man sluppit under flera år. Det är inte alls säkert att man klarar av att kvala in till mästerskap framöver.

Det har varit roligt med EM men nu börjar jag ändå längta efter elitserien. Nu har vi upplösningen framför oss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0