Hellgren analyserar

I gårdagens Sport-Expressen säger Claes Hellgren bl a följande:

"Klubbarna måste bredda trupperna för att spelarna inte ska vara slut när de är 28 år.
HELLGRENS ANALYS:VM, EM, OS, Champions League och ligaspel - det innebär en stor arbetsbelastning. Vi måste hitta en lösning så att de bästa spelarna kan delta i stora mästerskap.
Min absoluta övertygelse är att, i och med att vi skapar de pengar så måste klubbarna nu ta sitt ansvar och bredda trupperna. Klubbarna behöver många matcher för att klara ekonomin, men då har de en skyldighet att gå runt på spelare."

Det låter lite väl naivt att tro att klubbarna kommer att bredda trupperna så att landslagsspelet inte blir lidande. Det kommer aldrig att hända. Klubbarna tänker enbart på sina egna framgångar och på sin egen ekonomi. De kommer aldrig att dra på sig kostnader för att gynna landslagshandbollen. Jag förstår inte att Hellgren verkar tro att detta är möjligt.  

Jag tror istället att klubbarna i framtiden kommer att sätta allt fler "käppar i hjulet" för landslagen. Vi får räkna med en framtid där det blir som i hockey-VM. De bästa spelarna från toppklubbarna kommer inte att delta i landslagsmästerskapen.

Kommentarer
Postat av: LL

Läge att lägga ner EM och köra vidare på VM vartannat år. Man skulle inte bara slippa ett slutspel utan man kan också sprida ut kvalmatcherna över en betydligt längre period.



Ett annat alternativ är att från förbundet besluta att man bara satsar på VM och kör på spelare under typ 23 år alternativt bara spelare från Elitserien(hade kanske dessutom hjälpt elitserien att behålla talangerna lite längre) eller något liknande i EM-kvalen och evenluella em-slutspel om de nu skulle gå dit(känns lite osannolikt).



Fattar ju att de aldrig kommer lägga ner EM(verkar ju snarare som de vill ge turneringen större betydelse sett till OS-kvalificeringen).

Att landslaget bara skulle ta med ett b eller c lag till ett mästerskaps kval lär ju knappast heller bli av. Dessutom får man spela ungefär hälften så mycket tillsamman som övriga lag och inte blir lika samspelade.



Ett initiativ från ett gäng spelare kanske är det man får hoppas. Tänk er Kim A säga att han kan tänka sig fortsatt lanslagspel men bara VM, Källman och Dado hakar på med att inte spela EM och kanske även Ahlm kan tänka över situationen om han får ledigt från de flesta kvalmatcherna och inte blir söndermatchad under ett eventuellt slutspel.



Att något av detta skulle hända känns ungefär lika sannolikt som att Aranäs värvar Karabtic inför nästa säsong men kände ändå för att vädra mina tankar lite...

2010-03-16 @ 16:09:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0