Sveriges Television

Kom att tänka på att jag såg programmet om Sportspegelns 50-år i tv. Många sporter visades men inte handboll. En förklaring till detta och varför SVT så sällan visar handboll gavs troligen också i programmet. Man följde en sändning från ax till limpa och man fick bl a se kontrollrummet och redaktörens arbete. Under sändningen blev ett inslag om hockey försenat och röster hördes om att istället visa handboll (Sävehof mötte Veszprem samma dag). Men då säger redaktören att han är mer intresserad av hockey och vill vänta in i det sista på att inslaget blir klart. Och så är det antagligen. De som jobbar med Sportspegeln är mer intresserade av hockey. Tidigare har man från tv:s håll sagt (t ex Svanlund under en presskonferens i Lund) att man bara speglar intresset från allmänheten men det är antagligen inte sant. Man följer sina egna intressen.


Kommentarer
Postat av: !

För några år sedan låg presentationer av samtliga Sportenmedarbetare uppe på svt.se. Alla hade listat sin favoritidrotter och det var MYCKET hockey där vill jag lova. favoritlagen var inte oväntat AIK, DIF och Hammarby. TV4 tod handbollssmulan som blev över och det skall vi kanske ine gnälla över även om sändningarna är på sandlådenivå.

2011-01-10 @ 14:44:30
Postat av: Marcus

Än värre är att Radiosporten inte ens kan rapportera delresultat ifrån handbollsomgångarna. Ett underbetyg som heter duga. Fortsätt med din eminenta blogg. Lyser upp!

2011-01-10 @ 16:24:24
Postat av: fd Avbytarbänken

SR har så gott som alltid reporter på plats på handbollsmatcher, dock inte på flera arenor samma dag. Åtminstone i den västra delen av landet. Resultat redovisas oxå i så gott som varje sändning.



SVTs nye sportchef, Per Yng, är enligt ryktet mån om handbollen, men kanske är det svårt att bryta en djupt rotad tradition. SVTs strategi är annars väldigt medveten. Sänder CL under höst och vinter, och Elitserien när slutspelet börjar närma sig.

2011-01-10 @ 18:28:11
Postat av: FT

Albert Svanberg sa också på en PR-träff att han var väldigt "mån om" handbollen, men kunde inte räkna upp tre spelare SM-finallagen det året. Nu är det hockeytokiga Marie Lehrmann (stavning?) som styr det mesta vilket gjort SVT Sporten till ett nytt Hockeymagasin.

2011-01-11 @ 09:08:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0