Där rök finalplatsen

Med dagens vinst över Lugi så lär Guif ta förstaplatsen i grupp B. I bästa fall kan Lugi därmed bli tvåa i gruppen och får då möta Sävehof i en semifinal. Nu verkar en finalplats vara omöjlig att nå.

Vilken magplask av Lugi idag! Snacka om kollektiv kollaps. Nu när det gäller som mest så underpresterade hela laget, med undantag av Anders Hallberg och i viss mån Joakim Bååk. Antagligen var det slutspelsnerverna som spökade. Guifs har en helt annan vana vid att delta i slutspel. Men nog kan man förvänta sig mer av Lugi ändå, trots problem med nerverna. Lagets viktigaste spelare Kim Ekdahl du Rietz gjorde inte något som helst godkänt idag. Efter en lång tid av bra spel från Kim så kom det en reaktion och idag var hans självförtroende som bortblåst. Idag var han feg och vågade nästan inte gå på några avslut alls. En sak som jag inte förstår är varför han så sällan vill skjuta utifrån. Det hade varit bra om han inte alltid envisades med att försöka stega sig igenom motståndarförsvaret. Skjuter inte Kim, så saknar Lugi ett skyttehot utifrån, vilket gör det svårare att klara av genombrott eller inspel till linjen. Men det var inte bara Kim som var blek idag. Inte verkade Söndergaard, Gudmundsson och målvakterna ha något större självförtroende de heller. Söndergaard är ett kapitel för sig. Han måste vara en av de mest ojämna spelarna i elitserien.   

Men det här spelet så lär Lugi varken slå Drott eller RIK.

All heder dock till Guif. Laget är bra och lär gå till en SM-final. Det finns inga svagheter, utan Guif har bra spelare på alla positioner. Det märktes idag att man hade analyserat Lugi och att man hade full koll Lugis spel. Man vann inte bara spelet på plan, utan även på bänken.   

Det finns stunder när jag blir trött på handboll. Förstå mig rätt. Jag älskar handboll och min dröm är handbollen blir lika stor i Sverige som fotboll och ishockey. Tänk om jag kunde få uppleva internationellt gångbara lag, fulla läktare, bra tryck och en uppmärksamhet i media! Men så går jag på slutspel i Lund och möts av 1098 personer på läktarna, stämningen är totalt avslagen och stundtals lika tyst som i en kyrka. Lugis klack som numera bara är några få personer är passiva och verkar inte orka stötta laget. Det är i sådan stunder som jag börjar tvivla på handbollens framtid. Allt går i gamla hjulspår. Fortfarande tror Lugi att det räcker med att sätta upp några affischer på stan och några pyttesmå annonser i tidningar för att det ska bli folkvandring till Arenan. Och inte blir det bättre av att man annonserar om att det är gratis inträde för att sedan vara tvungna att gå ut med dementier. Och inte ens i ett slutspel orkar man göra en handbollsfest av arrangemanget. Men allt är inte Lugis fel. Varför är Lundaborna så tröga? Det verkar totalt omöjligt att locka publik till Arenan. Och jag förstår inte vad det finns för andra saker som lockar mer än att gå och se ett slutspel i handboll? Det är ett hån när man hör speakern säga att Lund är Sveriges bästa handbolls-stad och att Lundapubliken är den bästa Sverige. Inget kunde vara mer fel. Jag skulle uppskatta om speakern upphörde med dessa floskler.

Just nu känns det hopplöst, men än så är det inte kört. Det ska trots allt spelas några matcher till i slutspelet. Jag hoppas Lugi fixar en supporterbuss till Halmstad. Det kan behövas. Men frågan är om man klarar av att fylla en sådan buss efter dagens fiasko. Förlusten gör det precis inte mer lockande att åka med.

Och till glädje för många i Lugi och säkert runt om i landet så har jag nu bestämt mig för att sluta skriva. Jag har inte tid just nu att hålla mig uppdaterad och den här bloggen har bara blivit sämre och sämre. Efter SM-finalen så är det slut.

Till sist vill jag bara gratulera H43 till vinsten mot IFK Ystad. Nu bör kontraktet vara fixat. Det måste kännas skönt för de blå att inleda med en vinst mot den troligen största utmanaren. Och grattis även till H43/Lundagård som fixade nytt kontrakt idag. Men frågan är om H43/Lundagård kan utvecklas mer. Jag tvivlar. Antagligen behövs förstärkning av både spelare och ledare.


Kommentarer
Postat av: Mitt6

Trist att du bestämt dig för att sluta. Jag har alltid gillat dina analyser, även om jag inte alltid håller med. Du skriver klart och ärligt - vilket bevisar att du älskar handboll. Hoppas att ditt beslut inte är permanent.



Jag tycker att Zanotti bär största skulden igår, då där på bänken satt spelare som inte fick chansen. Jag tycker att han, ursäkta uttrycket, pissar på Lugis u-verksamhet. Att Söndergaard får så mycket förtroende och inte byts ut redan i första är tjänstefel. Sedan att ha 4 mittsexor i laguppställningen ar lika obegripligt som Robert Arrhenius är det bästa alternativet i landslagets offensiva uppställning.

2011-03-28 @ 10:09:58
Postat av: Oskar

Tråkigt att du ska sluta blogga. Din blogg var en inspirationskälla när jag själv bestämde mig att börja blogga. Eftersom du skriver om lundahandbollen med inriktning på Lugi så kände jag att det behövdes en blogg med inriktning på H43 också.

2011-03-28 @ 13:00:00
URL: http://oskarshandboll.blogg.se/
Postat av: fd Avbytarbänken

Förstår ditt beslut. När det känns som ett tvång att få ur sig ett gäng inlägg i veckan så är det inte lika kul längre. Jag lobbar som bäst för en ny handbollsblogg på en sida som än så länge inte nappat. Hoppas den blir verklighet senast till nästa säsong.

2011-03-28 @ 13:33:21
Postat av: Sigge

Jag håller med om vad som skrivits. Vill också tillägga att den klantiga utlåningen av Fredrik Wahlström, där man inte hade koll på reglerna, kan bli dyrbar nu i slutspelet. Igår hade Lugi stora problem på nio meter och det känns inte tryggt att luta sej enbart mot den ojämne Mikael Söndergaard på högernio under resten av slutspelet heller.

2011-03-28 @ 19:45:37
Postat av: Lugi veteran

Fattar inte att ni kan såga Zanotti och indirekt även Tomas för att de "pissar" på LUGIs ungdomar! Jag har följt LUGI under många år och jag tycker detta året har vi sett fler egna prudukter få chansen än på många år! Viktor Sandberg, Jonathan Wilthorn, Simon Nyberg, Henrik Wellbring, Simon stridsberg! Är detta lite!?

Sen att de inte spelar i en kvartsfinal mot GUIF kanske inte är så konstigt?

Ni tjatar om att LUGI ska vara högt upp i tabellen varje är och ni gnäller på alla spelare, tränare och de som jobbar runt klubben, LUGI kom 3a i elitserien och gör sitt första riktiga Slutspel på länge, kan vi inte vara glada och stolta över alla som är involverade runt laget och i Laget!?



synd att du slutar Sturmerfaul...lycka till med vad du än gör...



mvh LUGI veteran!

2011-03-29 @ 22:13:32
Postat av: En i klacken

Tråkigt o höra att du ska lägga ner, men vi ska fan se till att denna sässongen slutar som tidigast i semin. Tack för en bra blogg och lycka till med det du ska göra framöver.

Forza Lugi

2011-03-30 @ 01:46:59
Postat av: Mitt6

@ LUGI veteran

Jag kan säga dig att kritiken endast är riktad mot Zanotti. Han är en duktig coach i medgång, men när det inte funkar så slår han ut med armarna klagar på domarna, allt i stället för att försöka bryta det negativa med positiv energi. Att inte ha med de spelare du nämnde är förutom Sandberg visar bara på feghet. Zanotti är inte intresserad av u-verksamheten, han är direkt otrevlig mot de unga som kanske kan ta en plats i A-laget. nacka om kontraproduktivt. Fast det kan man ju säga om hela föreningen. Där finns ingen tydlig linje hur man ska utbilda u-spelarna. Även jag har följt Lugi i många år, faktiskt sedan 1972.

2011-03-30 @ 10:54:57
Postat av: Marcus

F-n rent ut sagt att du skall sluta blogga. Handbollen verkar vara svalare än på länge och så har du beslutat att lägga ner. Ingenstans finns det något roligt och underhållande att grotta ner sig i och ändå vankas det slutspel. Drott spelar i Europa och ingenstans hittar man att ett svenskt lag faktiskt spelar kvartsfinal.



Jämför handbollens TV-sändningar med de som 4:an har i innebandy. Dag som natt! Ungdomar på läktaren som för liv, TV-experter som kan väcka liv i en annan fast man inte är frälst i innebandy, roliga intervjuare osv.



Kvalserien är redan körd. Gör en spelordning där två av elitserielagen möts i första omgången vilket framtvingar att minst ett lag från allsvenskan inte står på noll i andra omgången. Som det är nu så är redan den serien sval efter en omgång.



Inga roliga bloggar att följa nästa säsong. Fy f-n vad tråkigt! Tänk om!

2011-03-30 @ 12:10:48
Postat av: Andreas Lindell

Synd att du slutar blogga. Det har varit kul att följa din blogg.

Hoppas du dyker upp igen.

2011-03-30 @ 21:57:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0