Lugi-Skuru

Var på plats i Arenan och såg Lugis damer vinna över Skuru. En riktigt bra och välspelad match. Och det är kul att åtminstone ett av Lugis seniorlag är klara för semifinal. Det var länge jämnt även i denna match, men precis som i de andra matcherna så tog Lugis större bredd ut sin rätt och man drog ifrån på slutet. Matchvinnare för Lugi var Maria Adler. Det är fortfarande ett mysterium för mig att Per Johansson valde Jamina Roberts istället för Maria till EM. Jag tror att Maria har en större potential. När hon kommer i fart är hon fullständigt omöjlig att stoppa och har dessutom ett riktigt bra skott. Hon påminner en del om Kim Ekdahl du Rietz förutom att hon verkar mer stabil mentalt.

Nu är Lugis damer i semifinal. Man har kanske lättare att nå finalen om man får möta Skövde, men annars hade det varit riktigt roligt med några matcher mot Eslöv. Det borde bli en hel del personer på läktarna. Och det kan mycket väl gå till fem matcher.

Men Skuru ska all heder av sin insats. I sina bästa stunder är man lika bra som Lugi. Idag var försvarsspelet riktigt bra. Man spelade tufft och på gränsen av det tillåtna. Och det fungerade bra så länge man orkade. Natalie Hagman är unik. Tänk att man som punktad höger 6:a ändå kan styra spelet i sitt lag. Förutom speed och teknik så har hon en härlig blick för spelet.

Om man jämför damhandbollen idag med bara för några år sedan är det tydligt hur mycket bättre den har blivit i Sverige. Nivån har verkligen höjts. Tempot är högre, de tekniska felen färre och man spelar mycket mer tufft. Och spelarna ser dessutom mycket mer vältränade ut. Det är inte så konstigt att de svenska tjejerna haft framgångar de senaste åren, både på ungdoms- och seniornivån. Och vi har säkert bara sett början på framgångarna. Handboll borde kunna bli den största lagsporten för damer. Men det gäller ju som vanligt att sälja in framgångarna hos allmänheten och det brukar ju handboll vara dåligt på.

Men idag var det i alla fall hyfsat tryck i Arenan. Det var mer liv idag än när herrarna spelade senast, trots färre på läktarna. Det är konstigt att det är så tyst när herrarna spelar. Det kan bero på engagemanget. Damerna visar mer glöd än herrarna och det smittar av sig på publiken. Och Lugiherrarnas spelidé med tempoväxlingar är effektiv, men inte alltid så publikfriande. Det blir ibland för långa perioder av gåhandboll. Och dagens klack på några få personer skötte sig utmärkt. Hoppas de dyker upp när herrarna spelar på onsdag. Herrarna kan komma att behöva stöd från läktarna för att slå Drott.


Kommentarer
Postat av: Mitt6

Det var inte för länge sedan damlaget fick en massa gnäll om kostnader och annat. Idag är det de som bär fanan högst. All heder åt dessa fantastiska tjejer.

2011-04-01 @ 17:08:29
Postat av: Nelliesmamma

...hon verkar mer stabil mentalt.



Jag gillar dej!

2011-04-03 @ 14:44:09
URL: http://nelliesmamma.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0