Vinst

Så blev det då trots allt en vinst. Nu är antagligen EM-deltagandet säkrat. Inställningen var betydligt bättre idag och stundtals fungerade anfallsspelet. Försvars- och målvaktsspelet är ju numera väldigt stabilt. Där finns sällan något att klaga på. Vilket lyft det har blivit sen Jernemyr har tagits till nåder. Men det finns fortfarande en hel del att förbättra. Spelet med en man mer är riktigt dåligt. Av någon anledning så blir laget nästan helt handlingsförlamat när man är i numerärt överläge. Här måste Sverige förbättra sig. Och även om Ekberg satte fyra av fem straffar så känns ändå straffskyttet osäkert. Om man jämför med Danmarks straffskytte så kan Sveriges bli stabilare. Och fortfarande har man långa perioder när anfallsspelet helt går i baklås. Larholm och Doder är kreativa och spelintelligenta, men ibland blir jag frustrerad när de blir lite väl egoistiska. Hur bra man än är så kan man inte göra allt på egen hand.  

Det känns som om Johan Sjöstrand har tagit ytterligare ett steg i sin utveckling. Har han inte blivit stabilare? Vad månde bliva? Det samma kan man också säga om Andreas Nilsson på linjen. Jag tycker att han gjort två helt godkända landskamper. Jag håller med Hellgren om att han har något unikt.

Sammanfattningsvis så känns det ändå som att Sverige trots allt är på gång. Vi har förhoppningsvis några roliga år framför oss. Och jag ser fram emot att åka ner till Serbien och se Sverige spela i EM.

I SVT: s vinterstudio idag så fick Marie Lehman frågan om vad det fanns för övrig intressant sport än skidor på söndagen och vad det var man tänkte visa i Sportspegeln. Det blev naturligtvis en lång redogörelse om hockey, men inte ett enda ord om att Sverige spelade en EM-kvalmatch i handboll. Ännu ett bevis i en lång rad på SVT: s ointresse för handboll. Så därför undrade jag före matchen hur många åskådare det skulle bli i den stockholmska handbolls-öknen. Men det blev trots allt bättre än vad jag hade förväntat mig. Och det var också hyfsat tryck på alla handbollsungdomar som dominerade på läktarna. Det kanske finns hopp för handbollen i Stockholm ändå.

Till sist ett stort grattis till Lugis damjuniorer som idag vann ett länge eftertraktat SM-guld. Här har Lugi en grund att bygga en framtid på. Men hur ska man hantera de kommande ungdomskullarna? Det blir tufft för kommande talanger att komma in i A-laget.

Kommentarer
Postat av: T

Dubbla skånska juniorguld dessutom! Forza Skåne!

2011-03-14 @ 08:44:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0