Lunds arena

Som ni vet så brukar jag klaga på Lunds arena eller Färs och Frosta Sparbank Arena som är det riktiga namnet. Jag tycker varken att arenan eller driften håller måttet. Det största misstaget Lund gjorde när man byggde arenan var att dumsnåla. När man ändå lägger ner en bit över 200 miljoner varför lade man inte ner några 10-tal miljoner till? Nu har man fått en arena i fel storlek och med en hel del brister. Jag har nu fått medhåll från svenska handbollsförbundet som bl a tycker att arenan är för liten för att vara en spelplatserna i de EM som Sverige ansökt om att arrangera. Och handbollsförbundet får i sin tur stöd från Region Skåne som står som ekonomisk garant för arrangemanget. Jag är inte förvånad. När en medelmåttigt begåvad vanlig lekman förstår konsekvenserna av att ha byggt en hall som är för liten för landskamper och för stor för elitserien så bör mer insatta eller begåvade komma till samma slutsats. Men en som fortfarande inte förstår är Mats Helmfrid som är kommunalråd i Lund. Han säger att Lund bara kan ha en arena som är lagom stor för Lund. Varför byggde man inte en sådan då? Om man nöjer sig med elitserien varför byggde man inte en som var mindre? Då hade man också kunnat klämma in en jumbotron, bättre utrymme i bänkraderna, mer än en tavla som visar utvisningsminuter mm i det ekonomiska utrymmet. Fast vad skulle man då med logerna till? 

En som inte heller verkar förstå är Lugis sportchef Emme Adebo som hela tiden envisas med att utnämna arenan till en av norra Europas bästa. Det blir nästan lite pinsamt att försöka sälja in något som inte riktigt är sant.

Lite senare idag ett inlägg om gårdagens märkliga elitserieomgång. Jag hörde ryktet i söndags om att Magnus Wislander skulle spela, men tänkte att det kan väl ändå inte vara sant. Men det var det ju. Och ett mål blev det också. Coolt.
 


Kommentarer
Postat av: Mitt6

Jag kan bara hålla med dig angående Arenan.



Att sedan en sportdirektör kör med floskler är ju inget ovanligt, men Adebos är i särklass. Det gäller inte bara Arenan utan det gäller föreningen i stort. han är nog den mest olämpade sportdirektören i hela "Norra Europa".

2011-11-15 @ 10:47:29
Postat av: Sigge

Varför skulle Lund bygga en mindre arena som du skriver? Då kunde man ju lika gärna fortsatt spela i Idrottshallen.

2011-11-15 @ 13:11:07
Postat av: uffe

Välkommen till Kristianstad när H43 spelar mot IFK

den 25/11.Mycket bättre arena och 1000% mer kärlek till laget än vad Lund kan erbjuda.Och ett jävla engagemang på läktarna.



VÄLKOMMEN !

2011-11-15 @ 16:51:43
Postat av: uffe

21/11 SKA det va så klart.



Om man är Lugi fan ! Då måste det väl vara hur kul som helst att se H43 bli ordentligt förnedrad..

Det är otroligt sällan vi förlorar på hemmaplan...

2011-11-15 @ 17:10:06
Postat av: Thomas

Att döma av Kristianstads publiksiffror är ju även den arenan onödigt stor. Och vad jag förstår har det höjts en del kritiska röster i bl.a. lokalpressen där nere ang. värdet av en så stor och dyr arena.

2011-11-15 @ 17:25:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0