På väg ner

Lugi på plats 10 och H43 på plats 11, fyra respektive två poäng från botten, är visserligen inte några direkt överraskande placeringar, men gör ändå rätt ont i själen för en Lundabo. Och i nästa omgång så möts Lugi och Sävehof samt Ystad - H43. Det lär bli förlust för båda lagen innan man möts igen i derbyt den 30 november. Det blir ett derby som förutom prestige betyder en hel del för placeringen i botten av tabellen. En Lugivinst och man rycker ifrån H43 i botten. Och jag tror mest på en Lugivinst. Lugi är bättre än H43 i år. Men traditionen säger väl att lagen brukar vinna varannan derbymatch så helt avgjort är det inte på förhand.

Satt och funderade på vad båda lagen saknar. I H43 är det rätt tydligt att man saknar en riktigt bra mitt 9:a. Johan Brännberg är visserligen en härlig fighter men så särskilt strukturerad i spelet är han inte. Och Lugi saknar skytte utifrån, tänk om Kim Ekdahl hade varit kvar. Mot bra försvar så får man problem med sina tempoväxlingar och genombrott.   

Och tänk vilka publiksiffror Kristianstad har! Igår över 3000 åskådare och det handlar om betalande åskådare. Här råder handbollsfest. Man har man verkligen klarat av att dra nytta av den nya arenan. Lundalagen och ledningen för Lunds arena borde kanske göra ett studiebesök.

Och visst skriver Oscar Jensen riktigt underhållande i Skånskan. Har börjat vänja mig vid att han är så snäll. Synd bara att han inte är flitigare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0