Supercup

Nästa helg är det dags för den årliga Supercupen. Sverige möter Danmark, Tyskland och Spanien. Synd att Kim Ekdahl du Rietz är skadad. Det hade varit kul att se om han har utvecklats som proffs utomlands. Ja, det är förstås också tråkigt med Carléns skada. Det måste ha varit mentalt jobbigt att bli skadad igen precis när han skulle komma tillbaka från den första skadan.

Danmark har tagit ut följande trupp till turneringen:

Målvakter:
Niklas Landin, BSV
Søren Rasmussen, Flensburg-Handewitt
Jannick Green, BSV

Kantspelare:
Lars Christiansen, KIF Kolding
Anders Eggert, Flensburg-Handewitt
Lasse Svan, Flensburg-Handewitt
Hans Lindberg; HSV Hamburg

Mitt 6:
Jesper Nøddesbo, FC Barcelona
Rene Toft Hansen, AG København
Michael Knudsen, Flensburg-Handewitt

9:or:
Kasper Nielsen, BSV
Lasse Boesen, KIF Kolding
Mikkel Hansen, AG København
Nikolaj Markussen, Atletico Madrid
Bo Spellerberg, KIF Kolding
Rasmus Lauge, BSV
Thomas Mogensen, Flensburg-Handewitt
Kasper Søndergaard, Skjern Håndbold
Mads Christiansen, Team Tvis Holstebro
Kasper Irming, KIF Kolding

Inga direkta överraskningar, men man kan notera att Nikolaj Markussen och Rasmus Lauge är med. Två spelare som jag tror kommer att bli riktiga stjärnor. Och en personlig favorit Kasper Irming är också tillbaka. När ska förresten Lars Christiansen sluta i landslaget? Danmark har verkligen ett nytt bra lag på gång.

Apropå spelare så värderar Kasi-Jesper i AG Köpenhamn Mikkel Hansen till 2 miljoner Euro. Det är mycket pengar, men man får alltså inte mer för en världsspelare i handboll. Det är ju ungefär vad en halvhyfsad svensk fotbollsspelare kostar om man byter till en holländsk fotbollsklubb. Det handlar verkligen om skilda världar.


Kommentarer
Postat av: HH

Sjukt starkt lag måste jag säga även ifall Christiansen och Spellerberg båda verkar lämna återbud. Är bara högernio där danmark inte har någon av högsta klass men det är ändå inga dåliga spelare de har. Ifall bara någon av H9orna tar ett steg till så tror jag att Danmark snart kan utmana Frankrike fullt ut i kampen om mästerskaps gulden.

2011-10-28 @ 23:27:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0