Publiksiffror

I söndags så var det en intervju i Sydsvenskan med Lugis sportchef Emme Adébo apropå Lugis mindre lyckade publiksiffror med t ex de 1000 som kom för att se Skövde i fredags. Emmes svar var ett sedvanligt Lugisvar. Att det kom så få i fredags berodde på att Malmö FF spelade samtidigt. Och det här är ett typiskt Lugisvar. Det skylls på något utomstående som man inte kan kontrollera. Det kan vara för dåligt väder eller för bra väder. Det kan vara MFF som spelar eller en Champions League match eller en landskamp i fotboll eller hockey. Det kan vara semestertider eller något arrangemang på staden. Alltid finns det något externt som förklarar publiktappen, aldrig något internt.  
 
Jag skrev före säsongen att jag räknade med att Lugis publiksiffror skulle dala. Och detta utan att ha någon koll på MFF:s spelschema eller långtidsprognoser för vädret. Det var ju bara att inse att Lugi inte skulle prova några nya grepp marknadsmässigt för att matcha att snacket på stan skulle minska när H43 flyttades ner.
 
Jag har tjatat mig blå i den här bloggen på att det inte finns några ursäkter när publiken viker. Man måste istället anstränga sig mer.
 
Och när Emme säger: "Lugi arbetar brett med olika marknadsföringsmetoder, allt från kampanjer med samarbetspartners till tröjförsäljning för att skapa ett vinrött hav på läktaren. Men även med att låta ungdomslagen vara ambassadörer för hemmamatcherna, då får respektive lags föräldrar gå gratis på den specifika matchen." så blir jag rätt uppgiven. Det är uppenbart att detta inte räcker. Och ändå verkar det som om Emme tycker att man är bra på marknadsföring. Mer måste göras. Man skulle kunna börja med att bli bättre på att informera Lundaborna att det är match. Som det är nu måste man vara verkligt observant för att veta att det är match. Det finns några undangömda affischer på stan, vimplar på bussarna, någon liten annons i tidningen. Det är allt.
 
Emme säger också att det är bra när det skrivs om handboll. För det lockar publik. Då gäller det att se till att det skrivs. Det måste finnas något som man göra bättre när man bearbetar journalisterna.
 
Och man måste verkligen försöka göra mer fest av matcherna. Lugi har aldrig gjort något allvarligt försök under en längre tid. Det är bara sporadiskt som det är lite bättre kringarrangemang. Jag tyckte att det faktiskt var lite småkul med Dodgeball turneringen och sångtävlingen förra året. Men så vips i år så är man tillbaka på ruta ett igen. Det räcker inte med några dansande barn i paus eller en ung tjej som sjunger. Hur duktig hon än är.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0