Rekyl

Idrottens verkliga tjusning är att det inte alltid går som man tror. Visserligen har Lugi alltid svårt borta mot Malmö men efter Lugis i det närmaste utklassning av Kristianstad så trodde i alla fall jag att Malmö inte skulle ha en chans mot Lundalaget. Men så går Lugi och gör ett riktigt bottennapp och förlorar med 18-19. Snacka om att komma ner på jorden igen.
 
Det var verkligen ett blekt derby. En riktigt dålig match mellan två dåliga lag och nästan helt utan någon som helst glöd eller spänning. Malmö var verkligen inte bra men Lugi underpresterande på ett sätt som jag inte trodde var möjligt. Hur många missade frilägen var det inte under matchen? Hur blekt var inte anfallspelet? Försvarsspelet var återigen det som fungerade bäst om man undantar målvaktsspelet. Albin Tingsvall som varit riktigt bra i de första matcherna försvann helt. Han sköt några skott högt över mål i början av matchen och sen fegade han ur resten av matchen. Men han var inte den ende syndaren. Joakim Ernstsson gjorde inte heller mycket rätt. Och Hallberg som visserligen fick pris som bäst i Lugi var också ovanligt blek. Det springspel som Axnér och Zanotti tror så mycket på har nackdelen att när man möter ett taggat lag och själv inte är på hugget så går det fullständigt i stå. Det är då det behövs någon som kan skjuta utifrån, så Johannes Hippe är verkligen välkommen. Bäst i Malmö var målvakten Oscar Jensen som fick kicken från Lugi samt Mattias Thynell och Robert Månsson i anfallet. Den sistnämnde är en riktigt bra värvning. Men framförallt visade Malmö betydligt mer vilja och det väger alltid tungt i handboll. 
  
Dagens höjdpunkt var Malmös ordförande. Inte bara det att han inte håller sig för fin för att hålla igång med trumman hela matchen. Han ställde sig också på en scen i foajén och sjöng HK Malmös sång med den äran. Skillnaden till Lugis ordförande kunde inte vara större. Malmö har en ordförande som syns i organisationen, en riktig eldsjäl. Jag tror att Lugi hade mått bra av att ha en ordförande med samma glöd och förankring i klubben.    
 
På HK Malmös sajt kan man läsa att Malmö också vann publikmatchen och att Lugiklacken inte hördes. Det känns som en grov historieförfalskning. Om man undantar de två trumslagarna så var det bara Lugiklacken som hördes där jag satt.
 
Nu vill till att Lugi skärper till sig inför nästa derby på onsdag. Ystad verkar visserligen inte så bra i år men spelar man som idag så vinner Lugi inte mot Ystad. Frågan är om man hade slagit något lag i elitserien med dagens spel.
 
Till sist måste jag säga att Baltiska Hallen i Malmö är en riktig handbollarena. Lunds Arena ligger i lä. Man sitter bättre, ser bättre och känner stämningen bättre och efter uppfräschningen av bänkar och toaletter så har man även börjat utjämna standarden. Det är bara utrymmena runt omkring med kiosker mm som är snyggare i Lund. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0