Helgen

Kristianstad imponerade verkligen i lördags. Vilken överkörning av Alingsås! Kristianstad var så överlägsna att det nästan gjorde ont att se. Men jag är ännu mer imponerad över att man hade fullsatt på läktarna trots snöstorm och tv sändning. Det är bara att jämföra med Lugi som bara lyckades få 1300 att komma till arenan i matchen mot Sävehof. Kristianstad spelar i en helt annan liga när det gäller arrangemang och hur man driver klubben. Och skillnaden till andra klubbar kommer bara att öka men egentligen är det bara positivt för handbollen. Kristianstad kommer att tvinga andra klubbar att bli mer professionella.
 
Lugi hade betydligt svårare att besegra Sävehof. Lugi hade tur som bara låg under med uddamålet i halvlek. Men Lugi är stabila nu för tiden och lyckades samla ihop sig i andra halvlek och ta båda poängen.
 
Matchavgörande var Simon Jeppssons inhopp som kom in och gjorde några enkla mål för Lugi. Jag har varit lite kritisk mot Lugis val att inte värva någon niometersspelare och istället sätta sitt hopp till Jeppsson. Och jag tycker fortfarande att man borde ha värvat en skytt på vänster nio. Men Simon är verkligen en talang och det måste vara skönt för Axnér att kunna sätta in en skytt som kan skjuta långt utifrån och göra enkla mål när anfallsspelet kärvar.
 
Jag tycker också att man borde ha värvat en målvakt. Christensen kommer inte alltid att vara i form och riskerar också att bli skadad. Johan Larsson har gjort några bra inhopp i år och gjorde så också idag. Förutom Simon så blev han tungan på vågen idag. Men han är ännu inte på den nivån att han skulle kunna ersätta Christensen om han skulle bli skadad. Lugi gamblar verkligen när man inte vill värva en målvakt. Det kan komma att kosta i ett slutspel.
 
Måste lyfta fram en detalj i Lugis spel och det är Nemanjas Milosevics andrafas spel. Det är fullständigt värdelöst. Jag förstår tanken från tränarna. Lugi behöver få till ett bra andrafas spel. Men som det är nu så hämmar Nemanja anfallsspelet. Det är bara bortkastad tid när han går med i anfallen eftersom han inte tillför någonting. Han kommer sällan till skott och när han väl skjuter så är det knappt styrfart på skotten och oftast träffar han inte ens målet.
 
Vill också lyfta fram Axnérs smarthet. Att ta ut målvakten och spela med en extra utespelare när man hade chansen att få en tremålsledning i slutet av matchen var listigt gjort och framgångsrikt. Snygg coaching!
 
Utgången av helgens matcher var väl att Kristianstad och Lugi är i topp för att stanna.
 
Måste till sist gratulera Rimbo til första segern. Nu kanske man har chansen att kvala sig kvar i elitserien. Och vem hade väl trott det före säsongstarten?
 
Jo, så var det herrarnas EM-trupp som blir offentliggjord i morgon. Jag har en önskan. Måtte vi slippa Jim Gotfridsson i truppen! In istället med Lukas Karlsson. Men oavsett vilket lag man tar ut så ska vi inte hoppas för mycket i Danmark.
.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0