Idrottshallen

Först, jag klagar då och då på saker som är lite amatörmässiga i Lugi. Reagerade för ett tag sedan att Lugi i matchen mot Kristianstad informerade de 3000 i publiken att nästa hemmamatch för herrarna var mot Sävehof den 8/12. Man glömde bort två hemmamatcher i gamla Idrottshallen. Inte särskilt proffsigt. Och inte blir det bättre av att man skrev Idrottsplatsen istället för Idrottshallen på affischerna inför dagens match mot Guif. Nu tror jag att de flesta förstår att matchen inte går utomhus men det ser slarvigt ut och visar att Lugi har sina brister i organisationen.
 
Nu till något roligare. Båda matcherna i gamla Idrottshallen har varit trevliga upplevelser. Roligast var matchen mot AEK i helgen. Vilken härlig stämning! Det är bara att konstatera att det aldrig blir samma känsla i den nya arenan. Det blir ett helt annat tryck i den gamla hallen och det är roligt att det samtidigt uppstår en dialog mellan publiken och spelare, tränare och domare. Det är faktiskt roligare att se handboll i Idrottshallen. Men den nya arenan är naturligtvis betydligt bekvämare och man ser betydligt bättre så jag önskar ingen återgång till Idrottshallen. Men jag kan bara beklaga att man misslyckades så totalt med att bygga en arena med publiktryck. Fattar fortfarande inte vilka hallar utomlands som projektgruppen tittade på utomlands före bygget. Kristianstad och Helsingborg kan skatta sig lyckliga över att ha fått hallar som ser ut som hallar ska göra.
 
Hoppas att Lugis klack lärde sig något av AEK: s supportrar hur man hejar. Det var imponerande att se hur de grekiska fansen fortsatte att heja en kvart efter matchslut och trots att man hade förlorat. Och denna gång hade man lämnat knivarna hemma.
 
Lugi är väl upp i 14 matcher utan förlust nu. Ångan är uppe. Laget spelar betydligt bättre än i början av serien. Tempot har verkligen skruvats upp. Försvaret håller tätt och det som passerar "Kinesiska muren" tar ofta Espen Christensen i målet. Och framåt har också tempot ökat så mycket att man äntligen skapar luckor i motståndarförsvaren. Jernemyr har lärt sig att spela i Sverige och åker inte längre ut lika ofta. Hallberg börjar närma sig förra årets form och Ernstsson har verkligen lyft sig från förra året. Äntligen förstår jag varför han värvades. Han är en ovanligt säker straffskytt och samspelet med lagkamraterna börjar bli lysande.
Om man sen lägger till det ojämna paret Tingsvall och Hippe som i sina bästa stunder kan göra hur många mål som helst så har man ett bra lag som kommer att ligga i toppen.
 
Matchen idag mot Guif var lite konstig. Lugi inledde lysande och Guif lyckades bara göra 10 mål i första halvlek men i andra halvlek var Guif det bättre laget. Det kunde ha blivit jämnt på slutet om inte Lugi hade fått några slumpmål. Fortfarande har Lugi lite svårt att hålla samma nivå hela matchen igenom. Men visst var det en rättvis seger.
 
Frågan är om domarparet Widell och Åström är Sveriges sämsta domarpar i eltiserien. De kandiderar definitivt till titeln. Hur många märkliga domslut kan inte detta par fatta under en match? Och jag förstår inte vad som driver dem att fortsätta. Det kan ju inte vara kul att match efter match bli utbuad av publiken och hånad av spelarbänkarna. Hur härdad man än är så måste det kännas.
 
Börjar H43: s tunna trupp märkas nu? Storstryk mot Ystad idag visar att man kanske inte orkar hela säsongen ut. Eller är det kanske Ystad som äntligen är på gång? Vi får se.
 
Alingsås i serieledning. Inte helt överraskande. Det är troligt att Alingsås, Lugi och Kristianstad kommer att rycka loss i toppen. Jag ser fram emot matcherna i helgen mellan Lugi och Sävehof samt Kristianstad mot Alingsås.De blir riktiga värdemätare.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0