Antiklimax

Här går hela danska folket och laddar upp inför VM-finalen och flera, inklusive undertecknad, tror på en jämn final och så totalhavererar det danska spelet. Det är så länge sedan ett danskt landslag föll samman på det här sättet att jag till och med glömt bort när det hände senast. Snacka om antiklimax! Det här kommer att svida länge i danskarna. Firandet på rådhuset i Köpenhamn är inställt. Och Wilbek som blev deprimerad efter OS blev tydligen så sjuk efter förlusten att han inte kunde vara med på presskonferensen. Snacka om besvikelse.
 
Efter fem raka vinster för Danmark mot Spanien så tog det alltså tvärstopp.
 
Vad var det som hände? Säg det. Men en förklaring kan vara att danskarna trodde på guld till den grad att man inte kunde ställa om när Spanien hade sin dag. Man kunde inte hantera favoritskapet. En annan kan vara att det faktiskt är svårt att ta hem första guldet. Viljan att äntligen ta ett VM guld förlamade laget. Andra förklaringar kan vara att Danmark faktiskt har haft ett sämre försvarsspel i VM än vad man brukar. Och målvaktsspelet har inte heller varit lika bra. Det brukar ju hänga ihop. Sen är det också onekligen så att Danmark har haft ett visst flyt de senaste åren. Man var bara någon sekund för att inte ens gå till mellanrundan i senaste EM. Och man var inte alls långt ifrån att åka ur i kvarten i detta VM. Danmark har en bit kvar till den stabilitet som Sverige hade under sin storhetstid.
 
Men man kan räkna med ett revanschsuget Danmark i hemma-EM nästa år. Vi får hoppas att Sverige kvalar in sig, men jag är fortfarande orolig. Kan aldrig tänka mig att Sverige slår Polen i någon match och då kan det krävas en vinst borta mot Ukraina. Det kan bli tufft.

Kommentarer
Postat av: Mats Hommerberg

Det kan ju vara så att Spanien var/är ett bättre lag än Danmark. Hemmabana blev nog också en extrakick.
Fast visst var danskarna dåliga.

Tycker mig se att resultaten gärna rinner iväg i dagens handboll. Det är helt enkelt inte så många jämna matcher längre.

2013-01-28 @ 14:56:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0