Imponerad

Har blivit imponerad de senaste dagarna.
 
Först av Lugidamernas enkla seger hemma mot Skuru. Verkligen kul att se hur Lugis offensiva försvar helt tog udden av Skuru. Jag brukar ju klaga på Dragan Brljevic, och tycker fortfarande att det var ytterst märkligt att han togs in istället för Niklas Harris, men något bra måste han ju ändå göra med tanke på det försvarsspel som Lugis damer har. Till min förvåning så gick det ju även bra framåt för Lugi mot Skuru. Det var förvånande att se hur tunga och klumpiga Skuruspelarna verkade. I tv-sändningen verkade det som om en fullständig överraskning att Emma Friberg är bra i målet. Har man missat att hon har två VM-guld i baget, både i junior- och U20-landslaget? Man pratade också upp Carin Strömberg, men jag är inte lika säker på att hon blir en framtida landslagsstjärna. Tror att hon hittills haft mycket till skänks av sin storlek. Den fördelen försvinner med tiden. Landslagskanten Emma Hawia imponerade för övrigt inte heller.
 
H65: s seger mot Västerås är också imponerande. Laget biter sig fast i toppen.
 
I VM händer det också lite roliga saker. Ryssland är äntligen på väg tillbaka. Jag har saknat bjässarna från öst. Är lite imponerad av deras nya unga tränare.
 
Brasilien verkar vara på gång. Satsningen på hemma-OS verkar börja betala sig. Har slagit Argentina och Tunisien. Och då ska man veta att Tunisien spelade jämnt med Frankrike och slog Tyskland. Visst blir man imponerad?
 
Att Danmark har gjort 151 mål på 4 matcher är också imponerande. Försvaret verkar inte lika bra längre men vad gör det när man öser in mål framåt. Fast man har ju å andra sidan hamnat i den troligen enklaste gruppen.
 
Imponerad blir jag däremot inte av Tyskland och Island. Island får nog vänta på några år på nästa storhetstid och även om tyskarna hade haft med sina bästa så hade man ändå inte vunnit guld. Det känns som om tysk handboll är lite efter. Att man har världens bästa liga borde märkas mer på de tyska spelarnas kvalitet. Tror att Tyskland behöver se sig om ute i världen och ta hem nya idéer. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0