Dagen efter

Det var mycket nära att Hammarby skrällde mot Lugi igår. En straff i slutsekunderna räddade de vinröda. Och det var en straff i en situation där antagligen många domare hade låtit bli att döma. Hammarby spelade smart hela matchen och Hammarbys tränare visade vilken räv han är. Axnér lyftes fram som årets tränare av SVT men det kunde man också ha gjort med Hammarbys tränare Kalle Matsson. Att gå till slutspel med enbart 3-4 bra spelare är en prestation och att med samma lag pressa Lugi bort är imponerande. Bara en detalj. Jag gillade hans sätt att direkt efter slutsignalen samla ihop sina spelare för att antagligen peppa dem.
 
Men förstås, Lugispelarna hjälpte ju till att göra matchen olidligt spännande. Hur många frilägen brände man inte i matchen på den storspelande målvakten Daniel Svensson? Jag tror att alla räddningar gjordes med benen på låga skott så varför dröjde det till förlängningen innan Lugispelarna satte avsluten högt? Ibland förstår man inte hur svårt det kan vara att ändra sina avslut. Och Lugis spel i övertal fortsätter att hacka. Lugi hade ett läge att rycka i matchen när man ledde med två bollar samtidigt som Hammarby får två spelare utvisade i princip samtidigt. Men Lugi förlorar dessa fyra minuter med två spelare mer med 0-1. Märkligt att man fortfarande inte kan prestera när motståndarlaget har utvisningar. Två missade straffar för Lugi gjorde inte heller saken bättre.
 
Lugi har gjort tre storvärvningar i år: Johannes Hippe, Marcus Cleverly och Joacim Ernstsson. Men det har inte varit så lysande nyförvärv som jag hade förväntat mig. Hippe inledde bra men sitter numera mest på bänken. Cleverly har ännu inte nått upp till Joakim Svenssons standard (målvakten som inte fick vara kvar i Lugi) och hade väl inte spelat igår om inte Espen Christensen hade fått rött kort. Cleverly var dock, som tur är för Lugi, bra i förlängningen. Ernstsson har varit rätt blek under säsongen men var riktigt bra igår, om inte rent av bäst i Lugi, och borde fått priset som bäste spelare istället för Cleverly. Men något verkar inte stå rätt till med Ernstsson. Han verkar att ha konstant ont i kroppen och ser ut som han ska falla sönder i bitar.
 
Kallar Lugi in Joakim Svensson nu när Espen blir avstängd?
 
Domarna hade nog trott igår att man skulle få det lugnt men hamnade i hetluften. Som vanligt med ett svensk domarpar så blev det en hel del märkliga beslut och Hammarbyspelarna var förbannade efteråt och menade att domarna dömde till Lugis fördel. Så uppfattade inte jag det, utan domarmissarna drabbade båda lagen. Från den vinkeln jag såg matchen så tyckte jag dessutom att det röda kortet på Espen Christensen var helt korrekt. Det som störde mig mest och som domarna gjorde dåligt var att man var alldeles för snabba med att blåsa frikast när framförallt Lugi anföll. Det gjorde det ännu enklare för Hammarby att försvara sig. Varje gång en Lugispelare kom loss så kom avblåsningen. Vet inte hur många gånger domarna ursäktade sig med för många steg. Vilket i sig är en jäkligt irriterande räddningsplanka för domarkåren. Det var definitivt inte stegfel varje gång domarna blåste. Förutom att det här gynnade Hammarby så förstörde man också matchen för publiken. För även om matchen var spännande så var det ingen rolig match att se.
 
Undrar förresten varför domaren Fredrik Johansson valde att dölja sin stora MFF:tatuering på ena vaden? Får man inte visa att man gillar ett fotbollslag som handbollsdomare? Men det är klart att tatueringen säger något om hans mentala status.
 
Med lundamått mätt så var publiksiffran förvånansvärt bra igår, nästan 2000 åskådare är inte dåligt. Och dessutom hyfsat publiktryck i slutet av matchen. Men det är märkligt att 25 Bajenfans kan höras mer än 2000 lundabor under stora delar av matchen.
 
Igår sålde man 329 stycken 50/50-lotter. Det artar sig.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0