Kopia

Lugi spelade i Europacupen i går. Det blev en kopia av matchen mot Kristianstad. Det är bara att konstatera att anfallspelet inte riktigt fungerar just nu. Återigen hamnade laget i en period i slutet av första halvlek och början av andra när man slutar göra mål. Helt plötsligt börjar man spela i sidled och ingen vågar avsluta. Det finns en tveksamhet i anfallsspelet som inte fanns förra året. Det känns som om man tvekar i lägena istället för att bara gå på mål. Det är tydligt att man behöver en riktig skytt som kunde avlasta när spelet går i baklås. Antagligen har man denne skytt i Simon Jeppsson om ett tag. För i de två senaste matcherna har han hjälpt Lugi att komma på banan igen. Men han är troligen fortfarande för oerfaren för att kunna avlasta Lugi hela säsongen.
 
Men en sak kan man inte ta ifrån laget och det är att man inte ger upp. Man kom tillbaka mot Kristianstad och lyckades även att komma tillbaka och kvittera igår mot Tatabanya. Moralen finns i alla fall i laget.
 
Och visst kan man vinna borta. Ungrarna kändes inte oslagbara. Vem vet? Kanske får man domarna med sig precis som Tatabanya hade igår. Det var verkligen ovanligt många billiga straffar som ungrarna fick med sig.
 
Men en sak oroar mig mer än att anfallspelet är knackigt. Och det är att det laget fortfarande inte förstärkt med ytterligare en målvakt. Hur länge vågar man vänta? Eller är pengarna slut? Även om Espen Christiansen skulle hålla sig skadefri hela säsongen så kommer han att ha matcher när spelet inte fungerar. Så länge Lugi inte förstärker med en målvakt så kommer man att skänka bort poäng.
 
Igår åkte Jernemyr varken på en utvisning eller en varning. Det är bara att konstatera att det är skillnad på svensk- och internationell handboll. Och det är skillnad på svenska- och utländska domare.
 
Men det var fler än Lugi som hade utländsk motstånd i helgen.
 
Verkligen starkt gjort av Sävehofs tjejer att vända till vinst mot Metz. Och roligt! Det var en injektion som svensk damhandboll mår bra av.
 
Och Drott tyckte jag spelade upp sig betydligt i andra halvlek och visade en del av det som man tog fram förra året. Laget kan tydligen fortfarande plocka poäng även om första vinsten låter vänta på sig.
 
Kristianstad krossade som väntat Esch från Luxemburg. Allt annat hade varit en besvikelse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0