Reflektion

Nu har det snart gått en vecka sen herrarnas EM slutade. Vad ska man säga om Sveriges insats? Den var väl trots allt lite blek och förvånande. Och ändå så var man inte så långt ifrån att gå til semifinal.
 
Några reflektioner.
 
Jag gillar inte att man säljer bort sportslighet i försöken att locka åskådare. Om man nu vill att Sverige ska nå framgångar så är det ju inte så smart att göra Sveriges halva så otroligt svår. Nu vann visserligen Spanien EM men det var inte särskilt rättvist att de behövde resa så mycket.
 
Var inte biljettpriserna lite väl höga? Kändes girigt. Detsamma gäller även varorna i shopparna.
 
När det gäller landslaget så var det väl ingen som var i toppform. Många på nio meter var ojämna eller saknade självförtroende. Ingen nämnd, ingen glömd. Jag var tveksam till kantspelarna före EM men de gjorde inte bort sig. Men det märktes att de inte är i högsta internationella klass. Målvakterna var ok men lyste inte rakt igenom EM. Linjespelarna var väl också ok men inte heller de gjorde någon toppmatch. Efter Portugal så lyfte försvarsspelet. Synd att det tog fyra matcher att nå dit. Och vad hände mot Portugal?? Hur kunde det bli en sån genomklappning?? Jag gillar
Kristján Andrésson men denna gång så tycker jag han agerade konstigt. Det var en riskabel chansning att satsa enbart på Lagergren som vänster-nia. Och borde han inte tagit in Fredrik Pettersson lite tidigare? Och varför fick inte Simon Jeppsson mer speltid? Och varför fick han inte igång försvarsspelet i början av EM? Kunde han ha gjort något annorlunda mot Slovenien och Portugal? Han kändes trots allt lite handlingsförlamad.
 
Och orolig är jag inför OS- och VM-kval. Hur ska det gå när landslaget dessutom byter till en oprövad tränare.
 
Nu är vardagen åter här. Men det ska bli kul att följa både damernas och herrarnas elitserier. Kan någon stoppa IFK Kristianstad i vår? Men mycket känns ovisst. Vilka lag åker ur? Och vilka kommer att gå till slutspel? Rätt svårt att spå hur det ska gå.
 
Och vad är det som händer med Boden Handboll? Måtte det inte bli upp som en sol och ner som en pannkaka.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0