C'est fini

Så var VM för damer slut för denna gång. Och ack så nära det var med en svensk medalj. Chansen fanns där verkligen denna gång. Spanien och Nederländerna var inte i topp och Ryssland fick inte vara med. Och i bronsmatchen var inte de danska målvakterna övermänskliga. Men Sverige tog inte chansen. Det blev en sur förlust. En riggad turnering ledde ändå inte till en medalj.
 
Ännu en gång inledde Sverige krampaktigt och kom ännu en gång i underläge. Efter sju minuter så låg Sverige under med 5-1 och då hjälper det inte att man vinner sista 53 minuterna med tre bollar. När ska laget starta avslappnade och med mod? Hoppas att man lär sig inför framtiden.
 
Jag har nästan raljerat när det gäller Tyra Axner. Men ikväll var hon bra. Hon kommer att bli en viktig spelare i landslaget. Och jag förstår varför pappa Axner försökte få igång henne under turneringen. Men hon gjorde inte samma lysande insats mot Danmark som i EM. Men bra var hon. Men det räckte tyvärr inte hela vägen.
 
Förlusten beror beror nog snarare på Tomas Axner som inte bänkade Jasmina Roberts förrän det återstod tre minuter. Det är tråkigt att Janina underpresterade när det behövdes som mest i både semifinalen och bronsmatchen. Kanske hade hon matchats för hårt under mästerskapet? Varför fick hon så mycket speltid i finalen? Det är obegripligt att hon inte bänkades tidigare och framförallt att Axner efter matchen hävdade att Jamina hade varit viktig för laget. Hur blind kan man vara för hon var verkligen inte bra. Hon hade flest tekniska fel och missade flera avslut. Hon kan ha kostat laget bronsmedaljen. Det tror jag att hon själv kan hålla med om. Det får Tomas Axner ta på sig. 
 
Nu får vi se när chansen till medalj kommer nästa gång. Det kan dröja tyvärr 
 
Vilken bra final! Vilka fantastiska lag! Finalen vanns fullt rättvist av Frankrike. En imponerande taktisk triumf. Vilka ska slå dem i OS på hemmaplan? 
 
I övrigt vill jag bara tillägga att det gör ont att se den korrumperade Hassan Mustafa överlämna pokalen till vinnarna. Hur länge till måste vi se denna halvfigur sola sig i glansen? Nu tyckte jag visserligen att han börjar se riktigt gammal ut. Så det är väl en tidsfråga innan han måste stiga ner från tronen. Men tyvärr lär väl nästa ordförande i IHF också bli en som genom gåvor får stöd från alla smånationer. Inte lär handbollen som sport gå stärkta ur nästa ordförandeval. Det är sorgligt men sån är väl tidsandan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0