Gruppspelet

Så var gruppspelet avklarat i damernas VM. Före VM så var jag tveksam till om landslaget verkligen är i form. Och inte har oron minskat under gruppspelet. Så länge förstauppställningen spelar så ser det väl bra ut men så fort man börjar byta ut spelare så fungerar inget längre. Sverige verkar ha svårt att göra mål men försvarsspelet verkar sitta och med det så kan man ändå komma långt. Men en medalj verkar väldigt avlägset om inte landslaget höjer sig. Det kommer att behövas en klar förbättring mot Ungern och Montenegro.
 
Några ord om Axnér som av kvällspressen blivit utsedd till något av både livsnjutare och filosof. Det räcker tydligen att samla på vin och möbler samt läsa en roman i veckan för att bli något av en mytologisk figur. Men helt klart är att Axnér inte är en dumskalle utan snarare smartare än de flesta. Och modig. Jag gillar att han bytte in Evelina Eriksson i matchen mot Kroatien. Det visade sig vara ett genidrag och Evelina räddade oss troligen i den matchen. Han skapar respekt genom att våga fatta oväntade beslut. Men på ett område verkar han dock inte vara objektiv eller klarsynt. Han sa före VM att han hade tagit ut de spelare i truppen som just nu är i form. Men det kan knappast gälla hans dotter Tyra som i träningsmatcherna och nu under VM verkligen underpresterat. Att coacha sin dotter kräver att man verkligen försöker vara objektiv för att inte få kritik riktad mot sig men här känns det trots allt som om blodet vägt tyngst.  
 
Hittills i VM så känns det som att de fyra semifinallagen blir Danmark, Norge, Nederländerna och Frankrike. Apropå Nederländerna där Per Johannson verkar göra ett bra jobb så uttalade han sig om att VM är en riggad tävling. Och han har helt rätt. Handbollsförbunden, framförallt det internationella, säljer gärna ut det sportsliga. Allt är krattat för att arrangörsländerna ska kunna göra en bra turnering. Det gör att åtminstone jag får en dålig smak i munnen. Per Johanssons slutkläm var att undra om det verkligen känns bra att vinna på fusk. Ja, det kan man undra. 
 
När det gäller herrarna så kan man konstatera att det går bra för Felix Claar. Förutom att göra en massa mål och assist så har han nu blivit utsedd till månadens spelare. Imponerande. Och så kan man undra vad det är med Kiel? Snacka om att vara ojämna. Det är inte bara så att man skiftar i kvalitet från match till match, man skiftar också i nivå under matcherna. Det är något som inte stämmer i år. Samma problem verkar också gälla GOG i Danmark. När man som mest undrade om de inte skulle ta ett steg framåt och börja lyckas internationellt så går man istället tillbaka. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0