Semifinaler

Några ord om kvartsfinalerna.
 
Matchen mellan Norge och Nederländerna var ju en märklig match. Snacka om högt tempo men ack så många tekniska fel, framförallt från Nederländernas sida. Helt klart var att båda lagen spelade i ett tempo de inte behärskade men mitt bestående minne från matchen är annars Nora Mörks fula filmning. Det är så ovärdigt! Förstår inte varför en av världens bästa spelare som spelar i världens bästa landslag ändå tycker att man behöver fuska. Men det kanske säger något om norsk kultur. Sander Sagosen filmar också gärna. Vem vet om inte de norska längdskidåkarna också fuskar? I vilket fall som helst så bör utvisningar för filmning bli vanligare i handboll.
 
Frankrike hade som väntat inga problem med Tjeckien. Men det var bra gjort av tjeckiskorna att gå till kvartsfinal. Hoppas de är nöjda ändå.
 
Danmark fick det jobbigare än väntat mot Montenegro. Jag blir inte klok på danskorna. De har verkligen inte övertygat i matcherna mot Serbien, Japan, Tyskland och nu Montenegro. Har de maskerat formen eller är de inte lika bra som förväntat? Hade Montenegro haft domarna på sin sida eller om Sandra Toft inte storspelat i mål så hade det nog kunnat bli en förlust för danskorna. Ikväll blir det upp till bevis mot Norge. 
 
Och svenskorna överraskade trots allt mot Tyskland. Det blev en på det stora hela enkel resa men lika enkel hade den inte blivit om inte Bundsen hade stortspelat ännu en gång. Svenska anfallsspelet är inte lysande. Det är alldeles för många tekniska fel. Men det känns ändå som om anfallsspelet blir bättre och bättre hela tiden. Vi får hoppas att det sitter som ett smäck i kväll mot Frankrike. Försvars- och målvaktsspelet är jag dock inte orolig för. Även om nu Sverige presterat bättre än vad jag trodde före VM så känns det nästan övermäktigt att ta medalj. Det blir tufft att vinna en match mot någon ur trion Frankrike, Norge och Danmark. Men omöjligt är det inte.
 
Ska vi gissa på en final mellan Norge och Frankrike?
 
Och på hemmaplan kan jag notera en sur förlust för Lugis herrar. Det var nära att det blev minst en poäng mot serieledarna Skövde. Bra jobbat av de vinröda dock.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0