Genrep

Så nu närmar sig dam-VM. Alltid kul när det drar ihop sig till mästerskap även om jag envisas med att tycka att man spelar dessa alldeles för tätt. Jag tycker att mästerskapen skulle gå vart fjärde år istället för vartannat som det är nu. Skillnaden skulle inte bli så stor. Om man räknar in OS skulle det bli tre mästerskap på fyra år, dvs enbart ett år utan ett mästerskap. Idag är det ett mästerskap varje år och två mästerskap när det är OS. Nåväl, nu är det som det är och det är roligt när det drar ihop sig till VM och EM. 
 
Damerna har genrepat två gånger mot Tyskland och helt ärligt så har det inte sett så lysande ut. Första matchen i Ystad var nästan usel. Gårdagens i Lund var ett steg åt rätt håll men det var inte heller imponerande. Det blir svårt att ta någon medalj i detta mästerskap också. Truppen är för tunn. Så fort Axnér börjar byta ut spelare från förstauppställningen så rasar spelet. Det håller naturligtvis inte i längden. Men det fanns ljuspunkter igår. Målvakterna Bundsen och Eriksson var duktiga och frågan är om inte dessa är det givna målvaktsparet. Irma Schjött som ersatt Jessica Ryde gjorde däremot en blekare insats. Undrar fortfarande om det var rätt val av Axnér. Förstauppställningen med Roberts, Lindqvist, Hagman, Blohm, Carlsson och Hansson visade att de håller en hög nivå. Försvarsmässigt så tyckte jag även att Thorleifsdòttir och Hvenfelt var duktiga. Ja, så skötte sig naturligtvis Lagerquist. Vad var annars att vänta? Men jag hoppas verkligen att övriga höjer sig. Det lär Sverige behöva.
 
Kul igår var också publiksiffran. 2600 en kall söndagkväll är inte dåligt. Det var inte bara genrep för handbollsspelarna utan även organisationen. Det mesta flöt på bra men det var lite förvånande att Eric Johansson och Karl Wallinius presenterades som spelare på bänken. 
 
Nu laddar vi för VM och håller tummarna för damerna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0