EM

Så var det dags igen för ännu ett mästerskap. Även om jag tycker att handbollen spelar EM och VM för ofta så är det ändå kul när det är dags igen för landslagen. 
 
Det var lite snack före EM om det var rätt eller fel av Sverige att möta ett trots allt blekt Japan istället för att köra några tuffare förberedelsematcher. Jag har ingen som helst aning om vilket som är bäst. Det finns väl både för- och nackdelar med att möta enkla motståndare respektive tuffa. Danmark genrepade mot Nederländerna, Norge och Egypten. Onekligen rätt tufft. Vi får väl jämföra att kolla vilka det går bäst för av Norge, Danmark, Nederländerna och Sverige. Svar ges väl redan när Sverige möte Nederländerna i gruppspelet. 
 
Satt och funderade om inte Thulin har blivit Sveriges bästa målvakt. Han känns väldigt stabil numera. Likaså kan man fundera på om inte Claar har gott förbi Gottfridsson som Sveriges bästa mittnia. Oavsett vad så lär väl Palicka och Gottfridsson vara första valet för Solberg.
 
En sak som inte går att ta miste på är harmonin i laget. De verkar verkligen trivas med varandra. Där har Solberg gjort ett bra jobb. 
 
På Lugifronten så kämpar seniorlagen på. Tycker att de ändå spelar rätt bra men nu har båda lagen mött bra lag senaste tiden så det har inte hjälpt. Tycker ändå att både herrarna och damerna borde ligga högre upp i tabellerna än vad de gör. Men det mest pekar på att herrarna kommer att få kvala och det tror jag faktiskt också att damerna kommer att få göra. Tror de kommer att lämna bottenplatsen. 
 
Till sist några ord om både OV och IK Lågan. Båda går som tåget och OV ser ut att gå mot en ny elitserieplats. Sexton raka vinster av OV, hittills obesegrade, imponerar. Och Lågan leder div 1 Södra och kan mycket väl gå upp i Allsvenskan. Det hade varit imponerande av denna välskötta men trots allt lilla klubb. Men det hade också varit en fin belöning för att arbete eldsjälarna i Lågan lagt ner under åren. Klubben hade klokt nog ett extra årsmöte för att diskutera situationen med sina medlemmar. Var man beredd att satsa på Allsvenskan? Det var man glädjande nog. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0