Överraskningar

Årets herr-EM har inletts ovanligt underhållande. 
 
För det första har det har varit flera överraskningar. 
  • Färöarna visade sig vara både roligare och skickligare än förväntat.
  • Vem hade trott att Spanien skulle åka ur redan i det inledande gruppspelet? Man reste sig aldrig från den inledande plattmatchen mot Kroatien. 
  • Vem hade trott att Österrike skulle spela oavgjort mot både Kroatien och Spanien i gruppspelet för att sedan inleda med att slå Ungern i huvudrundan? Och nu ligger man tvåa på sin halva. 
  • Vem hade trott att Island och Norge skulle inleda så blekt och ligga på noll poäng? Till skillnad från Norge så visade ändå Island lite vilja och jävlaranamma i går mot Tyskland. Hade man inte missat fyra straffar och en drös kantlägen så hade man vunnit.
Sedan måste jag säga att jag uppskattar den nya domarlinjen i EM. Nu prioriteras inte anfallarna lika mycket i förhållande till försvararna. Det blir inte längre frikast och straff i parti och minut. Jag tycker att det blir ett bättre flyt i matcherna.  
 
EM blir inte heller tråkigare av att det är en bra publikstämning. Många på läktarna och många som är engagerade. Visserligen förväntat när EM går i Tyskland men roligt ändå.
 
Sen hade EM varit ännu roligare om Sverige hade spelat bättre än vad de gjort. Men det kanske löser sig med tiden. I de två senaste matcherna har Palicka räddat oss från ett stort inledande underläge. Men det kan man inte förvänta sig att han ska göra var enda gång. Jag tycker att semifinalplatsen på inget sätt är säkrad. 
 
Och frågan är hur mycket Danmark vinner med i kväll mot Sverige? Kan Sverige klara av ett en-siffrigt underlag? Jag är tveksam och är orolig för att det kan bli storstryk i kväll.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0