Premiär

Sverige vann som förväntat igår. Men inte var det särskilt övertygande. Förstauppställningen med , Carlsbogård, Gottfridsson och Lagergren inledde rätt passivt och temposvagt i båda halvlekarna. Det gick lite för långsamt och ingen verkade vilja sticka in näsan. Då var andrauppställningen med Johansson, Claar och Sandell betydligt piggare. Det var tack vara denna trio samt Palicka i mål som gjorde att det trots allt blev en klar seger. Hoppas att förstsauppställningen piggnar till i fortsättningen.
 
Danmark inledde också knackigt igår. Detta Danmark som TV2 redan utsett till vinnare. Lite väl stöddigt men visst är Danmark favoriter till guldet. Och i andra halvlek så visade Danmark hur bra man är. Det mesta pekar på ett nytt guld till brödrafolket. Inte minst för att man har de bästa målvakterna.
 
Gårdagens höjdpunkt tyckte jag annars var Färöarna. Kul att de lyckats kvala in till mästerkskapet och de spelar en underhållande handboll men det som var roligast var att en tiondel av befolkningen var på plats i arenan. Det är som en miljon svenskar hade åkt ner till Mannheim. Man kan undra hur samhället på Färöarna fungerar när så många är utomlands. Supportrarna visade också att de var bra på att stötta sitt lag. Nu förlorade man visserligen mot Slovenien men det var trots allt rätt jämnt.
 
Ikväll ser jag fram emot matchen mellan Spanien och Kroatien. Ett riktigt klassikermöte. Mest nyfiken är jag på hur Spaniens föryngrade lag fungerar. Har man lyckats med sin generationsväxling?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0